<

Прапор, меморіальний комплекс, військова техніка, нагородження та концерт: 14 бригада відсвяткувала 7 річницю з дня створення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 10.12.2021 / Володимир / , /
Перегляди
4330
/ 1 коментар

10-го грудня 14 бригада імені князя Романа, що дислокується у Володимирі, відзначила 7-му річну з початку заснування. Святкові заходи проходили на декількох локаціях, ОМБр отримала мотиваційний прапор, відкрила новостворений меморіальний комплекс, організувала виставку техніки та нагородила найкращих.

Почалися святкові заходи із урочистостей на плацу, де волонтер з Києва Олег Ганжа передав командиру 14 бригади Олександру Охріменку мотиваційний прапор.

У заходах взяли участь військовослужбовці 14 бригади, ветерани, представники духівництва, мер Володимира Ігор Пальонка та інші посадовці, волонтери, підприємці, які фінансово підтримують бригаду, рідні. Також на урочистості завітали школярі, які передали бійцям вишиті бісером ікони й маскувальні сітки.

Згодом відбулося відкриття новоствореного меморіального комплексу на території військової частини 14 ОМБр імені князя Романа Великого. Його звели за фінансовою допомогою меценатів та власними силами. Комплекс поділений на умовні частини, на одній з них розміщені меморіальні дошки з імена полеглих за свободу України Героїв, що служили спочатку в 51-ій бригаді, яку потім переформатували у 14-ту. На іншій – інформація про ОМБр, здобутки та звитяги найкращих бійців, по центру – тризуб, назва ОМБр, портрет князя Романа, герб над якими розвіваються три прапори.

Після освячення меморіалу єпископом Матфеєм, якому співслужили капелани бригади, відбулося вшанування загиблих покладанням квітів.

Також на території частини діяла відкрита виставка військової техніки та зброї, де всі охочі могли сфотографуватися, потримати гвинтівки, навчитися збирати і розбирати автомат тощо.

Після цього заходи перенесли до центру міста. Біля стели Героям до портретів бійців на площі поклали квіти. Потім всі присутні перейшли в приміщення колишнього РБК, де продовжились урочистості, нагородили достойних. Заходи закінчилися святковим концертом.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа