<

Навіки у строю: родинам полеглих Героїв 14 бригади з Володимирського району вручили посмертні відзнаки

18:19 | 13.03.2024 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
895
/ Коментарі відсутні

13-го березня у Володимирі відбулися пам’ятні заходи та вручення родинам полеглих Героїв 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого посмертних відзнак «Князівський хрест Героя «Навіки в строю».

Захід розпочали із заупокійної літії, яку провели на площі Героїв біля дошки пам’яті полеглих у російсько-українській війні воїнів священники Православної церкви України, на чолі із капеланами 14 бригади Ігорем Бігуном та Юрієм Здебським.

Після богослужіння посадовці Володимирської, Нововолинської, сусідніх громад, районної ради й адміністрації, військовослужбовці та рідні полеглих Героїв поклали квіти до портретів загиблих захисників, які віддали своє життя, захищаючи цілісність і незалежність України.

Після цього захід продовжили у приміщенні центру культурних послуг, де під звуки військового оркестру пройшло вручення відзнак «Князівський хрест Героя «Навіки в строю» рідним 56-ти полеглих Героїв з Володимирського району.

Перед початком вручення, у загалі пролунав гімн України, вшанування полеглих Героїв хвилиною мовчання також присутнім запропонували переглянути відеосюжет про роботу усіх підрозділів 14-ї бригади та знищення ворожої техніки.

Вручав нагороди батькам, дружинам, дітям, братам та сестрам загиблих Героїв заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Василь Лапчук. Він нещодавно повернувся з Куп’янського напрямку, де нині веде бій із ворогом Князівська бригада.

Під час церемонії лунали пісенні композиції від працівників центру культурних послуг та музичної школи. Також виступив син полеглого захисника майора Олега Митошопа Зореслав, який на віолончелі, під супровід військового оркестру виконав музичний твір “Ой у лузі червона калина”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця