<

Депутати Волинської обласної ради дізналися про потреби Локачинської філії Оваднівського професійного ліцею

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:38 | 18.06.2021 / Володимир / , , , /
Перегляди
841
/ Коментарі відсутні

16-го червня депутати Волинської обласної ради Андрій Бокоч, Ярослав Мавтійчук, Валентин Кошельник та Юрій Сиротюк завітали з ознайомчим візитом до Локачинської філії Оваднівського ПТУ, дізналися в яких умовах навчаються студенти та які основні потреби в училища.

Філія Оваднівського професійного ліцею в селі Локачі має 205 учнів, яких навчає промислової діяльності, зокрема керування трактором, комбайном, малярству, швацтву та навіть готує лаборантів хімічного аналізу. ПТУ має 39 га землі. Також у ліцеї можна отримати водійське посвідчення категорії «В».

Директора Леоніда Гомона запитали, чи готовий заклад до перетворення в Центр професійно-технічої освіти, що чекає всі ПТУ в недалекому майбутньому, на що він відповів, що їхній ліцей з легкістю пристосується до нового формату навчання.

Директор зауважив, що декілька років тому їхньому закладу вперше спрямували кошти обласної ради. Це дозволило зробити ремонт котельні та замінити твердопаливні котли.

Придбали і встановили 47 енергозберігаючих вікон. Також в навчальних корпусах та гуртожитку підключили пожежну сигналізацію. Проте, зі слів Гомона, не вдалося втілити задум щодо перекриття даху і заміни дверних та віконних блоків у старому приміщенні ліцею, на що вони зараз потребують фінансової підтримки.

До слова, трактори, на яких навчаються ліцеїсти, застарілі й ПТУ просить допомоги в придбанні нової техніки.

Читайте також: Дах протікає, на стінах грибок: обласні депутати відвідали музей Липинського в Затурцях, який потребує ремонту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер