<

«Черв’ячок»: Володимир-Волинська гімназія отримала кошти та безпілотник для реалізації екопроєкту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:27 | 16.02.2021 / Володимир / , /
Перегляди
42
/ Коментарі відсутні

11 учнів та 15 молодих педагогів Володимир-Волинської гімназії ім. О. Цинкаловського взяли участь у Всеукраїнському проєкті від Міжнародної організації з міграції ООН «Долучайся, взаємодій, створюй: молодь за розвиток згуртованих, сталих громад».

Проєкт фінансується Посольством Великої Британії та сприяє зусиллям Уряду України зі зміцнення сталого розвитку та згуртованості громад завдяки залученню молоді. Партнером від Уряду є Міністерство молоді та спорту, – повідомляють на сайті Володимира-Волинського.

Команда гімназії була відібрана з близько півсотні навчальних закладів України. Наступним етапом стало проходження серії семінарів із фандрайзингу, розробки проєктів, комунікації, охорони довкілля, гендерної рівності тощо, а також участь у триденному практичному навчанні з екологічного моніторингу у форматі онлайн. Під час тренінгів члени молодіжної ініціативної групи мали змогу отримати необхідні знання про мобілізацію ресурсів та розвиток екологічної безпеки.

Після проходження навчання команда Володимир-Волинської гімназії ім. О. Цинкаловського підготувала громадський проєкт «Черв’ячОК», мета якого – соціальна згуртованість та активна участь різних груп громади в охороні довкілля.

Проєкт був відібраний представниками Міжнародної організації з міграції ООН та отримав грант у розмірі до 3 350 фунтів стерлінгів на реалізацію, а також безпілотник для проведення регулярного моніторингу стану навколишнього середовища.

Проєкт «Черв’ячОК» передбачає:

  • Створення на базі Володимир-Волинської гімназії ім.. О. Цинкаловського лабораторії для біоутилізації органічних відходів, опалого листя та розведення каліфорнійських черв’яків для вирішення проблеми забруднення території навчального закладу опалим листям та органічними відходами.
  • Формування екологічної свідомості в учнівської молоді гімназії та захисту гіркокаштанів міста від шкідників.
  • Створення еко-просвітницької зони (територія, облаштована накриттям та місцями для сидіння, топіарами).
  • Створення зони переробки опалого листя та органічних відходів.

Проєкт дозволить вирішити такі проблеми громади:

  • Забруднення території міста, зокрема території Володимир-Волинської гімназії імені О. Цинкаловського, опалим листям, в якому присутні шкідники, та органічними відходами.
  • Відсутність ефективних способів утилізації органічних відходів шкільної їдальні Володимир-Волинської гімназії імені О. Цинкаловського.
  • Спалювання опалого листя, сухостоїв та самопідпали, що призводять до масштабних лісових пожеж.
  • Забруднення атмосферного повітря викидами шкідливих речовин, що утворюються в процесі горіння. 
  • Недостатній рівень екологічного мислення населення громади.

На етапі впровадження проєкту передбачається тісна співпраця з місцевою владою, депутатським корпусом та комунальними підприємствами міста. Результати його реалізації будемо широко висвітлювати у місцевих ЗМІ та на сайті гімназії. 

Керівниками проєкту є Дмитро РипичІрина БеженарВіталій Кашубський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер