<

Вбивство 7-річної дівчинки на Херсонщині: розповіли деталі про підозрюваного

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:25 | 15.03.2021 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Підозрюваний у вбивстві семирічної Марії Борисової на Херсонщині жив неподалік батька загиблої та дружив із ним. Також чоловік уже притягався до кримінальної відповідальності за насильницькі злочини.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Нацполіції в Херсонської області Олександр Прокудін, – пише Громадське.

Він наголосив на тому, що закиди про те, що затримали випадкову особу — не відповідають дійсності. Так, правоохоронці перевіряли шістьох людей, але експертиза підтвердила причетність одного чоловіка, якому повідомили про підозру

«Ним виявився місцевий мешканець, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів проти життя людей», — заявив Олександр Прокудін.

Підозрюваного звільнили з місць позбавлення волі у 2005 році. За інформацією поліції, чоловік мешкав самотньо, неподалік місця проживання батька потерпілої дівчинки, був його другом. 

Також правоохоронці повідомили, що наразі слідство очікує проведення низки експертиз, а підозрюваний наразі не свідчить.

У квартирі підозрюваного поліцейські були 8-го березня — наступного дня після зникнення дівчинки — але нічого дивного не помітили. Сарай, де знайшли тіло дівчинки, йому не належить.

Також місцеві мешканці звертались до поліції з інформацією про те, що підозрюваний чіплявся до дітей, розповіли правоохоронці.

За інформацією, яку отримала поліція від свідка, дівчинка 7-го березня неодноразово приходила до будинку свого батька, поряд з яким мешкав підозрюваний, чекаючи його під вікнами, але не заставала його там. Також, за інформацією правоохоронців, дівчинка знала підозрюваного.

Нагадаємо, 7-го березня семирічна Марія гралася з друзями біля місця свого проживання в селищі Щасливе на Херсонщині, а приблизно о 17:30 зникла. На місці події розгорнули масштабну розшукову поліцейську операцію, створили оперативний штаб.

Для пошуків дівчинки залучили весь особовий склад місцевої поліції, поліцейських із сусідніх районів, оперативників, кінологів та ювенальних поліцейських обласного главку поліції. До них долучилися військовослужбовці Нацгвардії та волонтери.

Дівчинку шукали чотири доби. Знайшли її тіло 11-го березня в сараї одного з будинків зі слідами удушення. На її тілі виявили ознаки зґвалтування.

За інформацією правоохоронців, підозрюваний після вбивства чотири доби ховав тіло, а потім у мішку відніс його до занедбаної будівлі, де його і виявили. У прокуратурі також повідомили, що підозрюваного встановлено по «гарячих слідах» — через дві доби після виявлення тіла дитини.

Суд узяв підозрюваного під варту. Йому інкримінують зґвалтування та вбивство, у разі доведення вини йому загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця