<

Солдат-строковик, який розстріляв нацгвардівців у Дніпрі в 2022 році, отримав довічне

13:45 | 23.04.2024 / Новини / , , /
Перегляди
300
/ Коментарі відсутні

Довічне позбавлення волі отримав нацгвардієць Артемій Рябчук, який розстріляв своїх співслужбовців на заводі «Південмаш» у Дніпрі.

Про це повідомляють Офіс генерального прокурора та Державне бюро розслідувань.

Суд визнав його винним у порушенні статутних правил взаємовідносин, вбивстві та замаху на вбивство двох і більше осіб, викраденні зброї, дезертирстві, а також порушенні статутних правил вартової служби та незаконному поводженні зі зброєю.

27-го січня 2022 року військовослужбовець був включений до складу варти, що охороняла територію державного підприємства «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» у Дніпрі.

Уночі він викрав зброю із зброярні та відкрив вогонь. Внаслідок стрілянини загинули четверо його співслужбовців та працівниця підприємства. Ще п’ятеро нацгвардійців отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Після скоєного стрілок втік з місця несення служби, з собою забрав зброю. Невдовзі його затримали працівники правоохоронних органів.

ДБР встановило, що під час строкової служби засуджений мав конфлікт з іншими військовослужбовцями. Кілька разів він був свідком сварок, про які доповідав керівництву.

Через це в інших військових сформувалося до нього негативне ставлення. Після чергової словесної суперечки він вирішив вбити тих, хто не поділяв його думок та поглядів. Перебуваючи у кімнаті зберігання зброї, він взяв автомат та набої й почав жорстоко розстрілювати людей.

Після розправи обвинувачений захопив автомат, 200 набоїв до нього та намагався втекти. 

У суді засуджений свою провину визнав повністю. На вирок суду він очікував під вартою.

У Дніпрі вночі 27 січня 2022 року нацгвардієць влаштував стрілянину на території Південного машинобудівного заводу. Внаслідок цього загинули четверо інших військових із караулу та цивільна жінка, працівниця заводу «Південмаш». Ще п’ятьох нацгвардійців було поранено.

Згодом Рябчука затримали, після втечі з місця злочину він сам здався правоохоронцям.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця