<

Стрілянина в Дніпрі: суд відправив нацгвардійця Рябчука під варту без права застави

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:01 | 29.01.2022 / Новини / , , /
Перегляди
594
/ Коментарі відсутні

28-го січня Кіровський райсуд Дніпра обрав запобіжний захід нацгвардійцю Артемію Рябчуку, якого підозрюють у стрілянині на «Південмаші» – тримання під вартою у СІЗО № 4 на 60 днів без права внесення застави.

На судовому засіданні підсудний взяв слово. Говорив, що шкодує про вчинені ним дії та повністю визнає свою провину, – повідомило Суспільне з зали суду.

Артемій Рябчук та його адвокат Ігор Сепанов не заперечували проти запобіжного заходу, який просив прокурор. Але звернулися з проханням тримати підсудного у СІЗО і не відправляти на гауптвахту.

Суд ухвалив запобіжний захід для Артемія Рябчука – тримання під вартою терміном на 60 днів без внесення застави.

«На мою думку те, що стало причиною цих подій, має бути розслідувано в іншому кримінальному проваджені. А що було – нехай вже встановлюють відповідні служби», – сказав адвокат Артемія Рябчука.

Ігор Сепанов додав: все, що Артемій хотів сказати, він сказав під час судового засідання. 27-го січня він давав детальні свідчення добровільно.

Нагадаємо:

  • Близько 4 години ранку 27-го січня військовослужбовець Нацгвардії України з Одеської області, під час видачі зброї з невстановлених причин, пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців, після чого втік зі зброєю. Це сталося в приміщенні, де розташована кімната для зброї. Поранених – п’ятеро, вони перебувають у лікарні. Загиблих також п’ятеро, серед них одна жінка-цивільна.
  • Затриманому Артемію Рябчуку повідомили про підозру за трьома статтями: умисне вбивство, дезертирство, викрадення та привласнення військовослужбовцем зброї і боєприпасів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота