<

В українців можуть забрати пенсію з втрати годувальника. Кого позбавляють виплати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:25 | 15.01.2023 / Новини / /
Перегляди
1012
/ Коментарі відсутні

Деякі молоді українці можуть втратити пенсію через втрату годувальника. Зокрема, виплату заберуть у студентів очної форми навчання, якщо вони переведуться на заочну.

Такі правила прописані у законі «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб, пише Оbozrevatel.

Як роз’яснили юристи спеціалізованого видання, стаття 30 цього закону передбачає, що студентам-сиротам, які навчаються заочно, пенсія за втратою годувальника не призначається.

«Під час навчання за заочною формою пенсію у разі втрати годувальника студентам не виплачують», – йдеться в повідомленні. Також пенсію за втратою годувальника забирають у людей віком від 23 років незалежно від того, навчаються вони чи ні.

Загалом право на отримання пенсії зі втрати годувальника мають вихованці, учні, студенти, курсанти, слухачі та стажери, які навчаються на денній формі:

– у загальноосвітніх навчальних закладах;

– у професійно-технічних закладах;

– у вищих навчальних закладах.

Після закінчення навчання ці категорії позбавляються пенсії. Це відбувається навіть якщо навчання завершилося раніше, ніж отримувачу виповнилося 23 роки.

Слід також враховувати, що дітям пенсія у зв’язку зі втратою годувальника призначається незалежно від того, чи були вони на утриманні годувальника. Крім того, усиновлені діти, пасинки та падчерки мають право на пенсію нарівні з рідними дітьми, якщо вони не отримували аліментів від своїх батьків.

Загалом пенсія за втратою годувальника для кожного непрацездатного члена його сім’ї має бути не меншою за 4 186 грн. Це два прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця