<

Уряд затвердив доплати 70 тисяч грн військовим «на нулі»

13:40 | 12.04.2024 / Новини / , /
Перегляди
104
/ Коментарі відсутні

Кабінет Міністрів виконав постанову Верховної Ради і підвищив на 70 тисяч грн грошове забезпечення військовим, які виконують бойові завдання на передовій.

Про це повідомили народні депутати Олексій Гончаренко та Ірина Геращенко, пише Громадське.

Так, військовослужбовці «на нулі» тепер окрім зарплати у 20-25 тисяч грн і бойових доплат в 100 тисяч грн, мають право на доплату в 70 тисяч грн.

Напередодні Верховна Рада зобовʼязала уряд збільшити доплату військовим, а сьогодні, 12-го квітня, уряд ухвалив відповідну постанову.

Одноразову винагороду в розмірі 70 тисяч грн зможуть отримати бійці, які виконують завдання на лінії боєзіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною першого ешелону оборони або наступу до ротного опорного пункту включно. А також на території противника — зокрема на території між позиціями військ рф та Сил оборони, на тимчасово окупованій території України.

Окрім того, Рада зобов’язала Кабмін розробити і внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо ротації військовослужбовців в умовах дії воєнного стану, їхнього звільнення з військової служби та медико-соціальної реабілітації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок