<

В Поромівській ОТГ зробили капітальний ремонт будинку культури

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:17 | 22.01.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Поромівська об’єднана територіальна громада, що розташована в Іваничівському районі, у 2018 році отримала майже 1,3 млн грн субвенції з державного бюджету на формування власної інфраструктури. За рахунок цих коштів капітально відремонтували будинок культури в селі Бужанка.

Слід зазначити, що Поромівська ОТГ утворилася наприкінці 2016 року шляхом об’єднання Бужанківської та Поромівської сільських рад. До складу громади входить 10 сіл, де проживає майже 4 тисячі населення, – йдеться на сайті Волинської ОДА.

Отож, минулого року за рахунок коштів інфраструктурної субвенції вдалося відремонтувати найбільший заклад культури Поромівської ОТГ – клуб села Бужанка. До слова, ремонтні роботи розпочали на початку вересня.

Зокрема, облаштували стіни та стелю, замінили старі дерев’яні вікна на енергозберігаючі та підлогу. Окрім того, провели сучасне опалення глядацької зали та інших приміщень клубу.

Загальна сума робіт – 1 млн 266, 134 тис. грн.

Решту ж коштів державного бюджету спрямували на закупівлю комп’ютерного обладнання для Поромівської сільської ради.

Нагадаємо, що держава надає фінансову підтримку об’єднаним територіальним громадам, насамперед у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їх територій. Для цього у державному бюджеті на 2018 рік передбачено 1,9 млрд грн.

Ці кошти спрямували на розвиток інфраструктури 665 об’єднаних громад, створених у 2015-2017 роках. Так, Волинь отримала 106 млн 421 тис. грн, за рахунок яких реалізували 192 проекти.

Станом на 1 січня 2019 року касові видатки становили 105 млн 450,252 тис. грн. Відсоток освоєння отриманих коштів – 99,1 %.




коментарів: 2
  1. “БУГ”! Не “зробили”, а “капітально відремонтували будинок культури”. Ніякої мовної української культури… Припиняйте. Мені соромно за вас. Слово честі.

  2. зробить посилання плиз, пан Анатоль ! у крайньому випадку капітально пошліть !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця