<

У Поромівській громаді рятувальники й пожежники-добровольці провели спільні навчання

14:32 | 6.03.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
267
/ 1 коментар

Рятувальники міста Нововолинськ спільно з пожежниками-добровольцями Поромівської громади провели спільні навчання з ліквідації пожежі у закладі освіти. Метою даних навчань для громад стало освоєння нової системи оповіщення «Fire Warn».

Система оповіщення розроблена для оповіщення добровільних пожежних команд на території Поромівської територіальної громади, вона дозволить у найкоротші терміни, після отримання повідомлення про надзвичайну ситуацію, оповіщати пожежників-добровольців про пожежі.

Як зазначив голова Поромівської громади Олег Савчук, пожежники-добровольці відпрацювали алгоритм дій, евакуацію учнів, надання домедичної допомоги та злагодженість роботи з рятувальниками 5-ої ДПРЧ міста Нововолинськ.

За задумом пожежа виникла в харчоблоці Поромівського ліцею, є потерпіла, котра знаходилась всередині приміщення. По прибуттю, рятувальники віднайшли умовну потерпілу та врятували з «задимленої» кімнати. Після чого ліквідували пожежу.

Нагадаємо, що у 2022-му році мешканці Поромівської громади втілили європейський досвід зі створення добровільної пожежної команди. Територія громади межує з Польщею, чимало жителів неодноразово бували в сусідній країні, бачили, як діє добровільне формування там. Маючи позитивний досвід, прагнули відтворити його в себе.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця