<

У Зеленського озвучили план звільнення Криму і Донбасу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 16.08.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

У команді президента України Володимира Зеленського розповіли про план по поверненню окупованих Криму і Донбасу.

Про це повідомляє заступник адміністрації президента Руслан Рябошапка в фейсбук, – пише Апостроф.

“Тимчасово окупована територія Донбасу і Криму – це не просто земля, яку нам потрібно повернути. Це українці, які на ній проживають, з якими нам потрібно налагодити спільне життя після поки 5 років розриву, 1,4 мільйона внутрішньо переміщених осіб, багато з яких, цілком ймовірно, вирішать повернутися до своїх часто пошкоджених будинків, і ще багато проблем, пов’язаних з тимчасовою окупацією нашої землі”, – сказав він.

Політик також зазначив, що треба врегулювати процеси повернення до нормального життя. Вже обговорювалися пріоритетні напрямки роботи в розробці правових основ повернення частини Донецької і Луганської областей та АР Крим і Севастополя під контроль України. Серед основних ідей – необхідність розробки Стратегії реінтеграції окупованих територій плану дій, який би регулярно переглядався.

“З метою відновлення миру і нормального життя на окупованих територіях, усунення порушень прав наших громадян, притягнення до відповідальності за скоєні злочини, відшкодування збитків буде підготовлена концепція перехідного правосуддя, імплементовані норми і принципи міжнародного гуманітарного і міжнародного кримінального права. Крім того, один із пріоритетів – нарешті ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, підписаний майже 20 років тому”, – написав Рябошапка.

За його словами, на першому засіданні Комісії з питань правової реформи повинні бути представлені пріоритетні напрямки діяльності групи, а до 2020 року – напрацьований перший пакет ініціатив Глави держави.




коментарів: 2
  1. Спитай їх спочатку тих людей що вони думають по тому поводу! повертало бл… В мережі достатньо відео (не нарізок а підряд) опитування мешканців Донбасу якої вони думки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця