<

Від удару по аеродрому «Бельбек» у Криму пошкоджено щонайменше три російські літаки, – Ігнат

01:07 | 3.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
84
/ Коментарі відсутні

Внаслідок атаки на аеродром «Бельбек» у тимчасово окупованому Криму щонайменше три літаки окупантів зазнали пошкоджень. Також було знищено особовий склад.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемаратону, пише Громадське.

За його словами, ураження літаків та знищення особового складу визнають самі окупанти, розповідаючи про них у некрологах.

«Найкраще підтвердження, звісно, — це супутникові знімки, які вже є в інтернеті і де можна щось та й розгледіти», — сказав Ігнат.

Раніше начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк також розповідала, що росіяни визнали влучання п’яти ракет по аеродрому. За її словами, окупанти також стверджували, що не встигли розосередити льотний склад, зокрема літаки, які були пошкоджені у «Бельбеку».

Про атаку

Міністерство оборони росії заявило, що ввечері 31-го січня окупанти збили 17 авіаційних керованих ракет над акваторією Чорного моря та ще 3 — над тимчасово захопленим Кримом. В атаці звинуватили Україну.

Там стверджують, що уламки від ракет впали на територію військової частини в районі селища Любимівка, що неподалік аеродрому «Бельбек». Ставленик росії у Севастополі михайло развожаєв заявляв, що над містом та його околицями збили нібито 6 ракет. Там постраждали щонайменше 12 будівель.

Інформацію про атаки прокоментував командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Він зазначив, що аеродром «Бельбек» — це штатне місце базування однієї з українських бригад.

«Українські авіатори обов’язково повернуться додому на рідне летовище. А наразі дякую усім, хто долучився до очищення Криму від російської присутності!» — наголосив командувач.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця