<

У Німеччині тисячі активістів вимагають відмови від використання вугілля в енергетиці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:54 | 2.12.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Сотні активістів, що виступають за посилення захисту клімату, заблокували видобуток бурого вугілля в кількох кар’єрах у федеральних землях Саксонія та Бранденбург. Поліція повідомляє про сутички з учасниками акції.

Активісти та прибічники екологічної ініціативи Ende Gelände 30 листопада потрапили на кілька кар’єрів з видобутку вугілля на сході Німеччини, заблокували інфраструктуру, вимагаючи негайної відмови від вугільної енергетики та системних змін задля захисту клімату. 

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Загалом близько тисячі демонстрантів проникли на територію котловану Вельцов-Зюд у федеральній землі Бранденбург і кар’єра Єншвальде, ще одна група мітингарів розмістилася на під’їздах до нього, перекривши шляхи для транспортування вугілля.

Схожа акція відбувається й у вугільному кар’єрі “Об’єднаний Шленгайн” (Vereinigtes Schleenhain), розташованому неподалік від міста Лейпциг. Тут поліція нарахувала 1,2 тисячі учасників.

У самих кар’єрах через акцію протесту припинили всі роботи з міркувань безпеки.

Організатори заходу стверджують, що вони планували одноденний протест, а тому ввечері активісти планують залишити кар’єри, якщо поліція дозволить це зробити.

На початку року в ФРН ухвалили програму щодо повної відмови від використання бурого і кам’яного вугілля в енергетиці до кінця 2038 року. Натомість активісти вимагають зробити це негайно.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер