<

У Нацкомісії анонсували про зростання тарифів на тепло і гарячу воду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:04 | 11.10.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Нові тарифи на тепло можуть бути встановлені через місяць після підвищення Кабінетом міністрів ціни на газ для населення.

Про це повідомила глава Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко в коментарі Українським новинам, пише Новое Время.

“Як тільки буде нова ціна газу від Кабміну, ми ініціюємо процедуру перегляду тарифів на тепло і теплопостачання. З урахуванням відкритого обговорення, через місяць, нові тарифи будуть встановлені”, – сказала вона.

Глава НКРЕКП також зазначила, що якщо уряд, наприклад, прийме рішення про підвищення ціни на газ в жовтні, то обговорення питання про підвищення тарифів на тепло пройде в листопаді і вони будуть встановлені з 1-го грудня.

Відповідно рахунки будуть виставлені в січні 2019-го року.

Раніше в кінці вересня Кабмін в черговий раз переніс підвищення цін на газ для населення. Уряд продовжив до 18-го жовтня дію спеціальних зобов’язань (PSO) з продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною.

Україна знаходиться в складному переговорному процесі з МВФ щодо газового питання ще з липня 2017-го року.

Міссія МВФ з 6-го по 19-те вересня цього року працювала в Києві.

За її підсумками Фонд повідомив про конструктивні дискусії з владою України щодо політики та реформ, спрямованих на забезпечення макроекономічної стабільності та зростання, а також щодо можливої фінансової допомоги від Фонду в підтримку таких заходів. Обговорення “тривають”, сказав 20-го вересня представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Пізніше глава правління Нафтогазу Андрій Коболєв повідомив, що Україна домовилася з МВФ про поступове підвищення ціни на газ. За його словами, з представниками місії Фонду досягнута “принципова домовленість”. Передбачається, що ціна на газ буде доведена до рівня імпортного паритету до 2020-го року, тобто протягом двох років. При цьому Коболєв зазначив, що конкретні темпи підвищення “ще обговорюються”.

Раніше ЗМІ повідомляли, що нова домовленість передбачає підвищення ціни на першому етапі на 25% замість очікуваних раніше 50-60%.




коментарів: 2
  1. вижмуть походу з нас останні соки, поступово,
    ще б Україна домовилася з МВФ щоб населенню зарплату поступово підіймати, пропорційно до зростання тарифів..
    не дивно що люди втікають та не хочуть за 4тис тут думати як би то вижити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер