<

У Чернівцях трапилася пожежа в міській лікарні: одна людина загинула, інша отримала поранення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:26 | 27.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Чернівцях в COVID-відділенні міської лікарні №1 сталася пожежа. Внаслідок інциденту одна людина загинула, ще одна — дістала поранення.

Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій, – передає Громадське.

Так, займання розпочалося о 13:15 в палаті на 2 поверсі п’ятиповерхової будівлі Міської клінічної лікарні №1 — стався спалах кисневої труби.

Пожежу вдалося ліквідувати вже через 15 хвилин — о 13:30. З будівлі евакуювали 20 людей. До гасіння долучили 20 надзвичайників та 5 одиниць техніки ДСНС. Обставини події наразі уточнюють.

Мер Чернівців Роман Клічук стверджує, що пожежа в міській лікарні не пов’язана з електропроводкою, і вибуху кисневого балону не було. В ОДА говорять про версію самопідпалу.

Про це повідомив Клічук у фейсбуці і директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний у коментарі ZN.UA, – передає Українська правда.

“Причини займання наразі з’ясовуються, але можна вже напевне сказати, що це не пов’язано з електропроводкою, і вибуху кисневого балону точно не було”, – йдеться у дописі. 

За словами мера, сусідні палати не постраждали, але в них “стоїть жахливий запах”, тому 20 пацієнтів із цих палат були евакуйовані до інших лікарень.

Разом з тим, директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний у коментарі ZN.UA повідомив, що наразі версії про вибух кисню і замкненення в електромержі остаточно відхилені.

За його словами, основна версія причини пожежі, яку зараз з’ясовують на місці співробітники служби з надзвичайних ситуацій і правоохоронних органів – самопідпал одного з важкохворих пацієнтів у одній із палат лікарні.

Начебто він облив себе спиртом та підпалив. Цей пацієнт помер на місці. Вогонь стрімко прекинувся на іншого важкохворого. Зайнялися матраци, почали горіти прилади.

Як повідомила начальниця Управління забезпечення медичного обслуговування міської ради Наталя Калмикова, під час пожежі у відділення перебували 30 людей, в палаті — 4, двоє з яких не постраждали зовсім. Чиновниця наголосила, що загиблий помер не від опіків. 

«Його ліжко не постраждало під час пожежі. Найбільше постраждав саме той чоловік, який зараз в реанімації, а загиблий ще до пожежі був у дуже важкому стані, з дуже поганою сатурацією, тому, скоріш за все він задихнувся», — сказала Калмикова.

У поліції Чернівецької області повідомили, що ймовірною причиною загоряння є недотримання пожежної безпеки одним із пацієнтів. За фактом пожежі правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Зазначимо, що заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак заявила, що у лікарні стався вибух, однак Клічук запевняє, що вибуху не було — лише пожежа.

Міська клінічна лікарня №1 є одним із медичних закладів Чернівців, що приймає хворих на COVID-19. Зокрема, через складну ситуацію із коронавірусом 23 лютого у цьому закладі розгорнули 25 додаткових місць для хворих на COVID-19.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа