<

У Данії спалахнула пожежа в історичній будівлі фондової біржі

15:45 | 16.04.2024 / Новини / /
Перегляди
42
/ Коментарі відсутні

У столиці Данії, Копенгагені вранці 16-го квітня виникла масштабна пожежа у будівлі копенгагенської біржі Берсен, де зберігаються твори мистецтва, спіральний шпиль на даху вже обвалився.

Про це пише Європейська правда з посиланням на DR i TV2

Повідомляється, що поліція одразу перекрила прилеглі вулиці і спрямувала рух альтернативними маршрутами.

У будівлі Берсен, яку добудували у 1625 році, розміщуються кілька офісів. Усіх людей евакуювали, багато хто з присутніх на місці забігав у будівлю, щоб винести розвішені на стінах твори мистецтва.

Спіральний шпиль на даху, головна окраса будівлі, опинився в епіцентрі пожежі і невдовзі обвалився.

“Палають 400 років нашої культурної спадщини”, – прокоментував міністр культури Якоб Енгель-Шмідт. 

Роботу вогнеборців ускладнює мідна покрівля, яка фактично утримує жар всередині, а також встановлені довкола будівельні риштування, оскільки там відбувалися реставраційні роботи. 

“Ми викликали техніку для зняття частини покрівлі, щоб можна було ефективніше гасити полум’я ззовні. Тому що вода просто стікає по покрівлі, – пояснив начальник команди реагування Франк Трір Міккельсен. – Це той тип пожежі, яких ми найбільше боїмося, адже це дуже цінні історичні будівлі”.

Пожежники зазначили, що першочергово будуть намагатися запобігти подальшому поширенню вогню в обох напрямках від осередку, а якщо це не буде вдаватися – зосередяться на захисті навітряної сторони, куди полум’я простіше не пустити, та прилеглих будівель. 

Будівля перебувала у процесі реставрації, під час якої хотіли виправити недоліки реставрації у ХІХ сторіччі та повернути фасаду його оригінальний вигляд. За свою історію будівля не раз переживала інші пожежі в історичному центрі. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок