<

Треба глобальніше вивчати питання 100%-ї блокади Придністров’я, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:07 | 15.03.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Геополітична ситуація в Республіці Молдова є непростою. На цьому наголосив народний депутат України Ігор Гузь на брифінгу в парламенті, під час якого поінформував про результати своєї робочої поїздки до  Кишинева.

«На попередніх виборах переміг проросійський президент Додон, який в своїх заявах закликав, що Крим є російським. І на виборах у 2018 році Молдова може зійти на проросійський курс. Це – велика загроза для Української Держави.  І з огляду на те, що у невизнаному Придністров’ї знаходиться російська військова база», – підкреслив він.

«У Придністров’ї керують, як у «ЛНР» та «ДНР», виключно росіяни. Але контрабанда, яка здійснюється цією територією йде з обох сторін: Молдови та України. Величезна кількість товарів рухається «туди – сюди», а така бандитсько-фінансова структура як «Шериф», яка все контролює там, з цього отримує відповідні кошти», – коментує Ігор Гузь.

Під час робочої поїздки волинський політик обговорив з опозиційними лідерами Молдови Майєю Санду та Андрієм Нестасе цю ситуацію, та прийняли рішення «глобальніше ставити питання стовідсоткової блокади Придністров’я».

«Третина жителів Придністров’я – це українці. На жаль, вони також на різних референдумах підтримують проросійські сили. 95 % жителів голосують за це. І в Молдові теж», – додав нардеп.

«Якщо завтра відбудеться геополітичний розворот у Молдові в сторону Росії, то  будемо мати державу з союзницькими стосунками з агресором. Наш національний інтерес – цього не допустити, і грати гру, яка допоможе Молдові підтримувати проєвропейський шлях», –  сказав Ігор Гузь та повідомив, що запросив опозиціонерів Санду та Нестасе до Києва для актуалізації і подальшого обговорення двосторонніх стосунків.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця