<

Питання шахтарів – на порядку денному (Відео) [ОНОВЛЕНО]

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:37 | 9.01.2015 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Сьогодні питання волинських гірників вирішували спільними зусиллями ініціативна група шахтарів, народний депутат Ігор Гузь, очільник Нововолинська Віктор Сапожніков та представники міської влади. Зустріч відбулась у приміщенні зборів координаційної ради шахтарів. 

Діалог відбувся у конструктивному вигляді під гаслом: об’єднати спільні зусилля для вирішення шахтарських питань, не зважаючи на політичні чи інші різнобіччя.

Нардеп, заявив, що завжди тримає руку на пульсі, тому зараз він знову у Нововолинську, разом із проблемами свого округу. Забігаючи на перед, Ігор Гузь пояснив навіщо голосував за бюджет, адже там не передбачено коштів на вугільну промисловість. Він розуміє важливість для країни такого документу, звичайно тривали дискусії, але як представник Народного Фронту він єдино із однопартійцями підтримали голосування, тим паче, що є можливість внести зміни. Адже, якщо депутати не прийняли б бюджет, країна опинилася ще у більш скрутному становищі ніж є. І з цим важко посперечатися. Шахтарі не дуже однозначно реагували – одні підтримали, інші ж обурились. Народний депутат висловив ставлення до попередніх шахтарських подій. Він заявив, що не заперечує проти перекриття доріг, але так як він народно обраний депутат, то не може бути очільником таких акцій. Його справа – добиватись на державному рівні відстоювання інтересів гірників Волині, тому неодноразово спілкувався з профільним міністром та державними діячами, які й посприяли виплаті заборгованості по зарплаті для шахтарів. Звичайно, в повному обсязі кошти не виділились, це питання вирішиться найближчим часом, як повідомив Віктор Сапожніков, 12 січня підніматиме питання в Гунчика, а нардеп, відповідно – у міністра.

Не зважаючи, на певні дискусійні моменти, все ж вдалось окреслити найважливіші покрокові дії для розумного вирішення шахтарських питань. Ігор Гузь окреслив ситуацію, і запропонував: по-перше, вимагати добудування шахти № 10 “Нововолинська” та виділення на це коштів у розмірі 500 мільйонів гривень. Лише після добудови можливо піднімати питання реорганізації інших нововолинських вуглевидобувних підприємств, але це нереально зробити в 2015 році. Проте – пошук альтернативи для тих шахтарів, хто не потрапить на нововідкриту копальню, повинен вестись вже, зокрема піднімати питання про територію пріорітетного розвитку.

Також варто врахувати те, що місцеві ТЕС спроектовані винятково під волинське вугілля, вони не розраховані на антрацит.

Гузь наголосив, що варто організувати брифінг у Верховній Раді , присвячений проблемам і перспективам вуглевидобувної промисловості у Львівсько-Волинському басейні. Також він пообіцяв підтримати мітингарів у Києві, супроводжувати їх.

Після зустрічі зі страйккомом міста, народний депутат із помічниками, мер Нововолинська, представники міської ради та журналісти відбули у Сокаль на зустріч заступником профільного міністерства.

Кореспонденти БУГу стежать за подіями. Будьте з нами!

Image00005

Image00002

Image00015

Image00016

Image00018

Image00022




коментарів: 3
  1. Важке питання, тут ніякого піару немає, це біда простих робітників, тут треба об’єднуватись і працювати над її вирішенням.

  2. Можна довго кричати, що Гузь піариться на шахтарях, але!
    Він реально розуміє, куди потрапив, і що коли не відстоїть шахти – то Нововолинськ і округ йому накриються мєдним тазом. Тут зі шитом або на щиті. Відстоїть – буде йому честь і хвала. І походу він таки то зробить, тому всякі шавки зараз скачуть і кричать, бо не за горами новий порядок і кінець їхнім оборудкам!

  3. Якщо згадати тих самих його папєрєдніків типу Слабенко, Мельник і прикинути, ЩО вони зробили. А цей малий за стільки часу наробив такого шуму, що вже просто змушений вірити йому!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер