<

ПриватБанк збільшив тариф за переказ грошей на закордонні картки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:46 | 3.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
156
/ Коментарі відсутні

ПриватБанк з 1-го жовтня збільшив комісію за відправку міжнародних P2P-переказів з гривневих карток на закордонні – з 2% до 4% (при мінімумі в 50 грн).

Як зазначають у фінустанові, це вимушений крок для запобігання спекуляції на різниці курсів. Водночас перекази на гривневі рахунки всі українці можуть отримувати безкоштовно.

Зазначається, що на це рішення також вплинули “логістичні складності” та відповідне зростання собівартості доставки валюти до відділень.

При цьому наголошується, що тарифи змінилися одразу для кількох видів переказів. Зокрема:

  • відправлення міжнародних P2P-переказів з гривневих карток на закордонні;
  • зарахування міжнародних P2P-переказів на валютні картки;
  • зарахування SWIFT-переказів на валютні картки, у тому числі від міжнародних компаній.

Так, тариф за зарахування міжнародних P2P-переказів на валютну картку не через послуги ПриватБанку підвищений з 0,5% до 2%. А за зарахування на валютну картку SWIFT-переказів та валютних виплат від міжнародних компаній – з 0,5% до 1%.

Водночас у банку наголосили: підвищення тарифів є тимчасовим. “Ми надішлемо вам повідомлення, коли відновимо тарифи”, – йдеться у повідомленні його пресслужби.

Тим не менш, у зв’язку з забороною P2P-переказів з українських гривневих карток на закордонні валютні, що вводиться Нацбанком з 5-го жовтня, є підстави вважати, що підвищення тарифів ПриватБанку триватиме саме до цього терміну.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця