<

[ОНОВЛЕНО] Порошенко повернувся в Україну: під аеропортом зібралася понад тисяча прихильників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:01 | 17.01.2022 / Новини / /
Перегляди
1229
/ коментарі 4

Колишній президент і нинішній депутат від партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко о 9:10 17-го січня прилетів з Варшави до Київського аеропорту імені Ігоря Сікорського.

Під аеропортом п’ятого президента зустрічали сотні його прихильників – повідомляє Громадське.

Пасажири рейсу, які летіли з Порошенком, розповіли, що летів п’ятий президент у гарному настрої, з усіма фотографувався. Під аеропортом п’ятого президента зустрічали сотні його прихильників. Про це йдеться у трансляції, яку ведуть журналісти з аеропорту.

У стрімі народного депутата Олексія Гончаренка було видно, що Порошенку певний час не давали пройти прикордонний контроль та не віддавали паспорт. У ДБР заявили, що прямо зараз проводять процесуальні дії.

«Протягом 15 хвилин незаконно правоохоронці, частина з яких були переодягнені в форму прикордонників, частина з них була у чорній формі, намагалися не допустити мене на територію України», — заявив Порошенко.

Натомість, у Державному бюро розслідувань пояснили, що в аеропорту намагалися вручити процесуальні документи п’ятому президенту України Петру Порошенку, але той відмовився їх узяти.

Про це повідомила радник з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян на брифінгу 17-го січня, відповідаючи на запитання журналістів.

“Дійсно співробітники ДБР намагалися вручити процесуальні документи, а саме повістку в суд”.

Як пише Українська правда, Порошенка супроводжують дружина Марина, а також народні депутати з його партії Артур Герасимов, Олексій Гончаренко, Вікторія Сюмар, Ахтем Чийгоз, Микола Княжицький і Ростислав Павленко.

Крім того, з ним прилетіли його адвокати Ігор Головань та Ілля Новіков.

В цей час, у Києві, мітингувальники з партійною символікою групами стоять перед аеропортом. Люди вигукують “Зелю геть!”.

Вони тримають у руках плакати з гаслами: “Ні диктатурі”, “Україні не личить Ze-кохання”, “Україні потрібен Порох”, “I’ll be back, Poroshenko”, “Порох є – дамо вогню” тощо.  

На сцені виступають лідери партії “Європейська солідарність” та музиканти.

Очікувалося, що Порошенка можуть затримати й примусово доставити до суду у справі за підозрою у державній зраді.

Нагадаємо, 17-го січня об 11:00 Печерський суд Києва призначив засідання, на якому обиратимуть запобіжний захід колишньому президенту у справі про державну зраду.




коментарів: 4
  1. щось малувато прихильників собі купив, з його то можливостями. Можна було і більше для повного фурору)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця