<

Порошенко програв суд Зеленському щодо оприлюднення інформації про зв’язки з Медведчуком

01:21 | 30.11.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
393
/ коментарів 5

Експрезидент Петро Порошенко програв справу за позовом до чинного глави держави Володимира Зеленського щодо оприлюднення інформації про бізнес-зв’язки п’ятого президента з колишнім народним депутатом Віктором Медведчуком.

Про це свідчить постанова Великої палати Верховного суду від 19 жовтня 2023 року, передає Укрінформ.

Згідно з матеріалами справи, ідеться про слова Зеленського, який в одному з інтерв’ю сказав, що «з терористами, сепаратистами ОСОБА_2 (Медведчук, – ред.) торгував, заробляв разом з п’ятим президентом», «ймовірно, разом з колишнім президентом вони це робили і заробляли».

На думку позивача Порошенка, чинний Президент України ухилявся оприлюднити в повному обсязі наявну у нього публічну інформацію, отриману від Служби безпеки України, розвідувальних органів або інших осіб щодо нього.

«Тому позивач звернувся до адміністративного суду з вимогами визнати протиправною бездіяльність Президента України, яка полягає у неоприлюдненні згаданої в інтерв’ю публічної інформації, а також зобов’язати відповідача оприлюднити цю інформацію, що становить суспільний інтерес», – зазначається у постанові.

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду відмовив у задоволенні позову, із чим позивач не погодився і подав апеляцію на це рішення до Великої палати Верховного Суду.

Та, своєю чергою, змінила рішення суду першої інстанції лише у мотивувальній частині, а у в іншій частині рішення було залишено без змін.

Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.




коментарів: 5
  1. Памятаєте стадіон-я ваш вирок,так вирок усій країні,другий термін(боронь Боже)-контрольний у голову!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота