<

Почали діяти нові правила в’їзду до Словаччини: що треба знати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:46 | 10.07.2021 / Новини / /
Перегляди
191
/ Коментарі відсутні

З 9-го липня Словаччина змінює правила в’їзду у зв’язку з карантинними обмеженнями. Тепер всі, хто в’їжджає на територію країни, повинні попередньо зареєструватися на спеціальному вебсайті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресцентр ДПСУ.

«Особи зобов’язані зареєструватись за посиланням, підтвердити реєстрацію на кордоні, а також бути готовими підтвердити реєстрацію під час перебування на території країни», – йдеться у повідомленні.

Якщо людина прибуває повітряним транспортом, їй необхідно до виїзду заповнити форму за посиланням.

Усі невакциновані особи, які в’їжджають на територію Словаччини, повинні піти на самоізоляцію на 14 днів (якщо за цей час не виникає симптомів).

Втім, самоізоляцію можна припинити, отримавши негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус. Дітям до 12 років не потрібно проходити тест.

Крім цього, особи, яким не можна робити щеплення за станом здоров’я, повинні підтвердити цей факт сертифікатом, а також надати негативний результат тесту на COVID-19, зроблений не пізніше, ніж за 72 години.

Зазначено, що окрім COVID-картки ЄС або сертифікату про щеплення, сертифікати інших країн також визнаються за умови, що вони містять необхідну інформацію словацькою, чеською або англійською мовами.

За інформацією відомства, нещеплена особа, яка прямує в Словаччину на роботу може не проходити самоізоляцію (правило діє до 01.09.2021), якщо вона:

  • за останні 14 днів перебувала тільки в одній з країн ЄС, в Ісландії, Норвегії, Ліхтенштейні, Швейцарії чи Україні;
  • має дозвіл на тимчасове або постійне проживання у Словаччині та місце роботи в одній з країн ЄС, в Ісландії, Норвегії, Ліхтенштейні, Швейцарії чи Україні;
  • має постійний або тимчасовий дозвіл на проживання в країнах ЄС, в Ісландії, Норвегії, Ліхтенштейні або Швейцарії, а у випадку України – на відстані до 100 км від найближчого пункту пропуску і місце роботи в Словаччині;
  • має довідку від роботодавця про місце роботи;
  • має негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не раніше, ніж за 7 днів до прибуття.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця