<

Що можуть побачити туристи в Прибужжі: урочище «Вовчак» – Волинська Січ»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:14 | 26.09.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
1380
/ Коментарі відсутні

Волинська область багата безліччю унікальних місць задля пізнання історії. Одним з яких є урочище «Вовчак», пам’ятка про збройну боротьбу Української повстанської армії. Саме тут утворилась перша армія без держави та велись перші бої з окупантами нашої землі.

Історико-краєзнавчий маршрут охоплює місця бойової слави УПА, повстанські могили та цікаві історичні об’єкти. Журналісти БУГу спільно з Агенцією регіонального розвитку Прибужжя, Туристично-інформаційним центром Володимира відвідали «Вовчак», аби розповісти читачам про родзинку нашого краю.

Навесні 1943-го року у Вовчаку утворилися перші відділи Української повстанської армії. Місце дислокації отримало назву «Січ». У самому селі знаходився лише штаб, а навколо нього була зведена господарська інфраструктура.

В історичному минулому Вовчака, як адміністративно-повстанському центрі, проводили конференції та укладали військово-політичні союзи.

Пішохідний та велосипедний маршрут прокладений місцями бойової слави УПА, повз повстанські могили та цікаві історичні пам’ятки. На самому урочищі раніше існувало село Вовчак, яке було стерте з лиця землі радянськими окупантами. Сьогодні ж тут функціонує історико-меморіальний комплекс.

У 2015-му році Волинською обласною організацією «Свобода» під керівництвом голови Турійського осередку Василя Мазурика розпочали процес відновлення місця бойової слави УПА. 28-го серпня 2016 року в урочищі Вовчак на Волині відбулося відкриття першої черги історичного комплексу «Вовчак: Волинська Січ».

Небайдужі волиняни, активісти та волонтери понад рік працювали над відновленням історичного комплексу на місці зародження УПА. На місці було збудовано криївку, окопи, бліндажі, церкву та музей бойової слави, приміщення були відтворені з допомогою історичних згадок про дане місце.

«Краще один раз глянути, ніж сто разів запитати», – зазначають на фейсбук-сторінці урочища «Вовчак». Ми пропонуємо читачам переглянути світлини з історичного минулого та прогулятись стежками УПА нашим гостям та мешканцям Волинської області.

Нагадаємо, журналісти інтернет-видання «БУГ» побували у будинку Липинських та щиро рекомендують усім відвідати меморіальний музей, відчути атмосферу років життя родини Липинських.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота