<

Жителі Нововолинська занепокоєні будівництвом автостоянки біля нового магазину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:14 | 29.01.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 6

Жителі вулиць Залізнична, Тупікова та Іваничівська переймаються через майбутню появу автостоянки біля нового магазину будівельних товарів по вулиці Сокальській.

26-го січня нараду з цього приводу провів заступник міського голови Володимир Рожелюк, який відповідальний за вирішення комунальних проблем міста. На ній були присутні начальник відділу містобудування та архітектури Михайло Вісьтак, начальник відділу земельних ресурсів Тарас Кантор, представники фірми «Екстрабуд» – забудовника магазину  та 13-ть зацікавлених мешканців.

Нагадаємо, що 10-го січня в приміщенні Нововолинської міської ради пройшли громадські слухання з приводу будівництва автостоянки для магазину промислових товарів по вулиці Сокальській, 1. Тоді ж на обговореннях були присутні чотири жителя вулиці Сокальської, які внесли свої пропозиції щодо майбутнього будівництва стоянки для автомобілів.

Мабуть не всі мешканці знали про громадські слухання, тому частина з них вирішили уточнити певні питання, які стосуються автостоянки, що планують розташувати біля магазину. Нововолинці цього району й так занепокоєні проживанням в промисловій зоні, тому їх хвилює поява нових об’єктів. Зокрема, на нараді обговорювали наступне:

– чи буде це стаціонарна цілодобова автостоянка чи тимчасова парковка;

– чи не будуть порушені санітарно-технічні норми розміщення стоянки поруч із будинками;

– чи не має порушення технічних норм щодо дренажних канав, так як і так вулиці постійно страждають підтопленням;

– цікавив заїзд на автостоянку з вулиць Тупікова та Залізнична та яка буде огорожа;

– також жителі району просили облаштувати в новому магазині аптечний кіоск.

Насамперед Вісьтак зауважив, що про майбутні слухання повідомлялось на сайті Нововолинської міської ради та в місцевій газеті ще в листопаді і усі мали можливість письмово подати свої пропозиції до відділу містобудування та архітектури,  а також могли висловити зауваження безпосередньо на обговореннях 10-го січня.

Щодо питань, які хвилювали жителів, роз’яснили наступні моменти.

Рожелюк пояснив, що автостоянка на 48 місць буде використовуватися лише для тимчасового паркування клієнтів магазину в денний час, в години його роботи. Також вніс пропозиції представникам забудовника щодо облаштування аптеки на прохання мешканців міста.

Згідно з проектом санітарно-технічні умови будуть виконані. Уточнили, що відповідно до законодавства автостоянки повинні розташовуватися не ближче 15-ти метрів до житлових будинків і ці обставини враховані.

Щодо в’їзду роз’яснили, що головний буде зі сторони магазину, а з вулиці Тупікова – аварійний. На прохання жителів представник забудовника погодився перекрити його воротами та зачинити.

Представник забудовника сказав, що вони готові йти на компроміс, але мешканцями міста повинні вітатися появи таких об’єктів, адже  вони повністю облагородять територію, а також нададуть багатьом людям робочі місця. Зауважили, що замінили усі кабелі, зробили гідроізоляцію, вода не буде збиратися на городи. Окрім цього, на території буде відеонагляд.

Щодо канави – забудовник магазину уже проклав трубу по території магазину. Також облаштує дренажний водовідвід. “Ми зацікавлені в тому, щоб не було ніякий запахів і вода не підтікала”, – говорить представник «Екстрабуд».

Жителів прилеглих вулиць  цікавила і майбутня огорожа  автостоянки. За проектом планувалася сітка висотою 1.5 метри, але частина присутніх просили зробити її «глухою» та вищою, щоб до будинків якнайменше потрапляло вихлопних газів. Побажання мешканців обіцяли врахувати.

Зауважимо, що земельна ділянка під забудову автостоянки буде продана на аукціоні.

На нараді, користуючись нагодою, жителі вкотре підняли питання щодо діяльності підприємства «Пан Курчак» та запахом, який «стоїть» в їхньому районі.

“Вони загралися. Спочатку обіцяли, що буде переробка тільки тушки, а зараз вже підпільно почали переробляти відходи. Сморід від йде того пір’я. Ми зверталися в обласну Державну екологічну інспекцію, в прокуратуру. «Птахокомплекс «Губин» зараз зобов’язаний якнайшвидше добудувати фільтри. Думаю скоро такого їдкого запаху не буде. Ми працюємо із «Курчаком» і «додушимо» його так, як треба”, – повідомив Рожелюк.




коментарів: 6
  1. Я в шоці, люди живуть біля траси де рух, і вдень і в ночі великий. І думають за стоянку через трасу чи не буде їм вихлопи від машин за 200м. А за 5м траса державного значення!!!!!!

  2. Як м’яко стелить довгорічний підспівувач зони “сапогізму” В.Рожелюк! Почекайте, буде, як із “Курчаком”, “Кроношпаном” та ОЖК – падати дуже боляче. Які громадські слухання? Ви що – із бИка впали?

  3. Бачу нашим людям подобається коли ростуть буряни, бо тільки хтось щось почне будувати так зразу куча незадоволених. І це в основновному пенсіонери. Раз щось будується то це створюються нові робочі місця, пенсіонерам цього ж непотрібно. От вони і чіпляються за щонебуть

  4. Помоєму, пенсіонерів просто використовують. А вони чи не можуть відказати, чи бояться…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця