<

Колгоспна, Мічуріна, Гагаріна й Першотравнева: в Іваничівській громаді почалось громадське обговорення щодо перейменування вулиць

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:47 | 12.07.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
457
/ коментарів 6

В Іваничівській громаді почалось громадське обговорення щодо перейменування вулиць, які ще досі мають назви російсько-радянського минулого. Внести пропозиції можна до 10-го вересня. А вже 12-го вересня відбудуться громадські слухання, на яких виберуть нові назви вулиць.

Нагадаємо, в Іваничівській громаді планують перейменувати 10 вулиць. З них 7 – в Іваничах, дві – в Мишеві й одну в Менчичах. Перейменують вулиці Єрьоміна, Тарасова, 8-го березня, Гагаріна, Мічуріна, Колгоспну і Першотравневу, що в Іваничах, а також 8-го березня і Федотова, що в селі Мишів та Першотравневу в селі Менчичі. Відповідне рішення ухвалила топонімічна комісія селищної ради, а також погодили на сесії 30-го червня.

Відповідно, до повідомлення, розміщеного на офіційній сторінці селищної ради, перейменування вулиць, назви яких є маркерами чужої культури та історії – це один із актуальних та дієвих методів боротьби з російською агресією на території України та рештками радянської ідеології.

Громадське обговорення щодо перейменування вулиць в Іваничівській ТГ проводиться у зв’язку із депутатським зверненням нардепів Ігоря Гузя, Ірини Констанкевич і Вячеслава Рубльова, рекомендаціями топонімічної комісії селищної ради, зверненнями фізичних та юридичних осіб з території селищної ради.

Обговорення триватимуть з 11-го липня по 10-те вересня, у формі анкетування, а також шляхом подання пропозицій чи зауважень у письмовій або усній формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси людини, яка їх подає, діючої та пропонованої нової назви вулиці й обґрунтування нової назви.

Селищна рада попереджає, що анонімні пропозиції реєструватися і розглядатися не будуть.

12-го вересня з 10:00 до 11:00 у сесійній залі засідань селищної ради відбудуться громадські слухання, на яких розглянуть усі подані мешканцями пропозиції та виберуть остаточні варіанти нових назв вулиць. І вже їх винесуть на розгляд депутатів, які під час сесії пропозиції щодо перейменування затвердять, або ж ні.

Пропозиції щодо перейменування вулиць можна надавати на:

  • поштову адресу Іваничівської селищної ради: 45300, Волинська область, Володимир-Волинський район, смт Іваничі, вул.Грушевського, 13;
  • електронну адресу Іваничівської селищної ради: ivaselrada@ukr.net.

Читайте також:

В Іваничівській громаді перейменують вулиці: створили комісію при виконкомі

В Іваничівській громаді обстеженням і демонтуванням пам’ятників та перейменуванням вулиць займатимуться три комісії, до яких увійшли одні й ті ж самі люди

В Іваничівській громаді хочуть перейменувати 10 вулиць: мешканці можуть подати свої пропозиції

Перейменування вулиць в Іваничах: проведуть громадські слухання




коментарів: 6
    • Колгоспники таким чином хочуть відцуратися від приналежності до еліти колгоспників

    • Бо коглосп то різновид кріпацтва\рабства яке придумали в ‘совєцкому саюзі’.

  1. А що поганого в назві 8го Березня?
    Це ж не 8 Марта, і до того ж це міжнародний жіночий день, а не якийсь там кацапський чи союзний.
    Краще б адміністрація справжніми справами займалась, а не перейменуванням вулиць.
    Належна медична допомога, якість освіти, корупція та кумівство у їх адміністрації, алкоголізм у населення, відсутність роботи, умови в яких навчаються дітки в районі та селах, і це я мовчу про незаконні продажі колишньої лікарні і т.д.
    Вам реально там нема що робити???

  2. Досі не розумію що означає назва вулиці “Набережна”, унікали які сидять при владі, покажіть там річку, і берег біля неї, щоб вважати вулицю як “Набережна”.
    Чи лікарняна каналізація для вас вже стала річкою?
    Тиждень в шоці від цих шарлатанів при владі, яким настільки нема чого робити, що аж назви вулиць придумають.
    Як же хочеться щоб в Іваничах була справжня, думаюча влада, а не злодюги, на чолі з путінською шавлією, яка блокує допомогу ЗСУ.
    Бомбить в мене від оцього всього…
    Просто немає слів…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота