<

Василь Гура: “Венгрин, Пиляй, Порплиця і Макарчук – одна ланка”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:23 | 3.12.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Голова профспілки шахти №9 “Нововолинська” Василь Гура прокоментував дії керівника профспілкової організації “Бужанки” Богдана Макарчука відносно акцій протесту на копальні та запросив його на дебати в прямому ефірі.

Василь Гура розповів, що на Раді голів НПГУ Богдан Макарчук сам виніс пропозицію щодо одногодинного страйку шахтарів 10-го грудня по всій Україні – до цього гірникам слід було утриматись від протесних акцій – а потім сам же порушив рішення Ради.

“Півтора-два місяці тривали переговори з міністерством та інвесторами на місцевому рівні. Мер Нововолинська запропонував свого інвестора, який може вкласти капітал у збагачувальну фабрику. Всі готувалися до приїзду Демчишина. Шахтарі збирали підписи, від мене особисто було звернення до міської ради з вимогами гірників. Депутати підтримали. В той же день його направили до Яценюка, Гроойсмана та Гунчика. Опрацьовано план виходу з цієї кризи. Тим часом певна особа, яка має особливу думку, дізнавшись, що на копальню надійдуть кошти на неділі, вирішила ввести в оману гірників, щоб пропіаритись.

Так от, з практики шахтарів, наприклад шахти №1, якщо йде протест, то результат буде приблизно за два тижні, але ніяк не того дня, коли відбуваються протесні акції. Дали на зарплату якийсь відсоток, а далі через місяць-два виникне та сама ситуація, проблема не зникне. І знову доведеться виходити страйкувати.

Ми запросили міністра для того, щоб провести конструктивну розмову і публічно подати план розвитку шахт, озвучити ряд вимог, задовільнити котрі може лише він, вияснити питання, щоб вугільні підприємства були самостійними юридичними одиницями, які б не залежали від міністерства.

Але цього хтось дуже не хоче. Висновки робіть самі”, – сказав Василь Гура.




26 Квітня, П’ятниця