<

У Нововолинську хочуть децентралізувати теплопостачання й реалізовують перший перспективний проєкт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:19 | 22.09.2021 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
2326
/ 1 коментар

Планують встановити нову транспортабельну котельню у Нововолинську, яка опалюватиме 4 житлові будинки та ліцей.

Тепловий пункт працюватиме автоматично, тобто без постійного нагляду і присутності спеціальних працівників. Про це БУГу розповів директор КП “Нововолинськтеплокомуненерго” Олександр Мотика під час робочого візиту в Ковель.

Нагадаємо, делегації з Володимира та Нововолинська відвідали Ковель та перейняли досвід господарювання.

Олександр Мотика визнав, що в розвитку комунального господарства ковельчани випереджають нововолинців. Адже там нове обладнання й нові технології, які беруть в лізинг власними силами, без коштів місцевої громади. І цей позитивний досвід керманичі Нововолинська будуть переймати, – запевнив Мотика.

“У Нововолинську є 6 великих котелень, у Ковелі їх значно більше – 21. Вони виробляють теплову енергію. Ковелю значно простіше маневрувати. І на початку опалювального сезону і протягом нього.

Їм простіше забезпечити теплом об’єкти бюджетної сфери, зокрема, садочки і школи. Адже невеликі котельні з невеликими потужностями можуть краще працювати. Нововолинськ собі цього дозволити поки не може, бо в нас встановлене дуже потужне обладнання”, – зазначив очільник Нововолинськтеплокомуненерго.

Він розповів, що Теплокомуненерго спільно з міською радою зараз реалізовують перспективний проєкт, націлений на децентралізацію теплопостачання в місті. Йдеться про встановлення транспортабельної котельні на базі ЦТП 6-го мікрорайону, яка опалюватиме 4 житлові будинки та ліцей №6.

“Ця котельня працюватиме автоматично, без втручання, тобто без постійного нагляду і присутності людей”, – зауважив Мотика.




один коментар
  1. “Йдеться про встановлення транспортабельної котельні на базі ЦТП 6-го мікрорайону, яка опалюватиме 4 житлові будинки та ліцей №6.”
    Навіщо транспортабельна котельня? Невже стаціонарна дорожча?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок