<

«Сумнівна фірма, замішана в скандалах», – депутат міськради про інвестора, якому дали добро добудувати багатоповерхівку в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 25.06.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
15
/ коментарів 12

На місці «розвалюхи» на 5-му мікрорайоні Нововолинська вже незабаром постане 108-квартирний будинок. 25-го червня на сесії міської ради депутати проголосували за укладання договору з інвестором. Його планують підписати вже найближчим часом.

Нагадаємо, будинок №18 на 5-му мікрорайоні в Нововолинську стоїть недобудованим вже багато років. За цей час споруда стала небезпечною. Через це місцеві мешканці неодноразово били на сполох, зазначаючи, що місце облюбували наркомани, а водії маршруток там постійно справляють нужду.

Загрозу несли і недобудовані стіни будинку, які могли в будь-який момент обвалитись.

Біля недобудови на 5-му мікрорайоні Нововолинська навіс може впасти скоріше, ніж цегла

З одного боку пам’ятна дошка Герою, з іншого – гнилий навіс: мешканці нововолинських будинків бояться ходити додому

Та тепер проблеми людей – в минулому. Адже вдалося знайти інвестора, який готовий довести справу до кінця і здати об’єкт в експлуатацію вже через 5 років. Це – ТзОВ «ЄВРО ГРАНД БУД».  

Влада міста роками до цього йшла і запевняла, що за будівлю не хоче братися ні один інвестор. Однак, за дивним збігом обставин, перед черговими місцевими виборами, його таки знайшли.

Як зауважив під час сесії перший заступник міського голови Андрій Сторонський, відповідно до договору, інвестор зобов’язується після завершення будівництва не менше 11,88% від усієї сумарної житлової площі об’єкта передати у комунальну власність міста. Це житло міська влада планує потім розподілити між мешканцями міста. Помешкання в новому будинку можуть отримати і місцеві учасники та інваліди бойових дій.

«Інвестор працює з відповідними програмами, що стосуються будівництва житла для учасників бойових дій на сході держави та інвалідів АТО. Він має можливість залучати кошти для цього, в тому числі й державні.  І вже будує будинки в Луцьку і Ковелі. Після завершення будівництва частину житла інвестор передасть у власність нашого міста. Ці квартири ми розподілимо між мешканцями міста. Решту житла фірма виділить учасникам АТО, або ж продаватиме усім бажаючим», – зазначив Сторонський.

Депутат міськради Богдан Бадзюнь поцікавився, що це за фірма. Зазначили, що з міста Луцька, яка має досвід будівництва житла по програмах для учасників АТО

Однак, депутат міської ради Віктор Марчак наголосив, що інвестор має сумнівну репутацію.

«Це якась сумнівна фірма. Вона замішана в багатьох скандалах. У Луцьку і Ковелі на них є чимало скарг», – підкреслив Марчак.

Однак Сторонський, виходячи з відповіді депутату, відповів, що про сумнівну репутацію забудовника не чув і попросив Марчака вивчити питання детальніше.

В результаті, обранці нововолинської громади зауваження свого колеги проігнорували і надали згоду на укладання інвестиційного договору з ТзОВ «ЄВРО ГРАНД БУД».

Як журналістам БУГу вдалося дізнатись, керівництво цієї фірми підозрювали в зловживанні владою або службовим становищем та в службовому підробленні. За ч. 2 ст. 364 та ч.1 ст. 366 КК України проти них 2019-го відкрили кримінальні провадження, а Луцький міськрайонний суд накладав арешт на майно ТзОВ «ЄВРО ГРАНД БУД».

Виникає питання: чи влада Нововолинська перевірила репутацію інвестора, якому доручили будівництво житлового будинку, в якому пізніше мешкатимуть люди? Адже від якості побудованої будівлі залежатиме безпека і життя нововолинців.

До слова, здавати об’єкт в експлуатацію планують поетапно, під’їздами.




коментарів: 12
  1. «Передати у комунальну власність міста» це знову Сторонському квартира буде?)))))))

  2. Але окуні у вас в нововолинську радять. В того інвестора юридична адреса фірми находиться в хаті, побудованій в 55 році минулого століття, в якій певне і мешкає

    • Ну так поїдь, зароби і ти, Юра.
      Як би тебе до воєнкома запросити, направлення на заробітки дати?

  3. Якщо це сумнівна фірма,потрібно перевірити там де вони вже будують будинки. Чому саме сумнівна? Хай наші мер і заступник взнають. Бо потім знову скажуть що в нас все прекрасно ,як і за екологію.

  4. Не вгодиш вам. То Буг пише, що довгобуди стоять стоять в аварійному стані нікому не потрібні і влада нічого не робить. Найшли інвестора – знов не так. А як має бути? Визначтеся

  5. Не проти щоб доботували дану будівлю,але якщо фірма сумнівна ,потрібно дізнатись всі нюанси .ЧОМУ САМЕ? Можливо там не все так страшно,а можливо навпаки краще їм відмовити. Тому ці всі нюанси на моє переконання повинні взнати наші депутати ,і дати знати людям

  6. А куди ж маршрутчики будуть ходити,по «большому»?бо пісяють просто за маршрутками.

  7. Викрутка, ви б краще уїдливі коментарі не писали, а запитали у влади, куди людям нужду справляти. вони все ж таки люди, а не собаки…чи ви думаєте їм приємне це все діло?

    • Я ж кажу,не вже для маршрутчиків—людей не можна там поставити біо нужникі?бо в тій недобудові вже не один вступив в «міну»напарника,а потім у салоні не приємний запах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця