<

Суд відмовив у взятті під варту: чоловіку, який на 100 тис. грн обікрав квартири нововолинців, залишили домашній арешт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:08 | 25.03.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
8
/ коментарів 8

У Нововолинську чоловік, разом зі спільником, з квартир та будинків виніс майна на майже 100 тисяч гривень. Вчинив п’ять крадіжок, ще по дев’яти епізодам триває збір доказів. Суд залишив чоловіку запобіжний захід – домашній арешт, слідчому в клопотанні про заміну на тримання під вартою, відмовив.

До суду надійшло клопотання старшого слідчого Нововолинського відділення поліції про зміну запобіжного заходу підозрюваному з домашнього арешту, який було обрано судом 23-го січня 2020 року, на тримання під вартою, – йдеться в ухвалі Нововолинського міського суду від 23-го березня.

Нагадаємо, 21-го січня у Нововолинську затримали двох квартирних злодіїв.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що підозрюваний, зі своїм спільником, протягом січня 2020-го року вчинив ряд крадіжок у Нововолинську та одну в селі Низкиничі, зокрема:

3-го січня проник до будинку звідки таємно викрав золоті вироби: каблучку італійського виробництва вартістю 7000 гривень, ланцюжок на шию із білого золота вартістю 22 000 гривень, суцільний золотий ланцюжок вартістю 10 000 гривень, браслет на руку вартістю 5 000 гривень та інші прикраси, спричинивши потерпілій майнову шкоду на суму 51 000 гривень.

3-го січня в селі Низкиничі Іваничівського району підозрюваний, шляхом віджиму металопластикового вікна, проник у будинок, викрав телевізор марки «SAMSUNG» та ноутбук, заподіявши потерпілому майнову шкоду – 12 500 гривень.

15-го січня з квартири викрав: фотоапарати «Nicon COOLPIX L830 Black», «Nicon D 3100» з додатковим об`єктивом, гроші – 87 гривень, повербанк, сережки та кулон із золота, срібні прикраси. На суму 14 937 гривень.

16-го січня шляхом віджиму металопластикового вікна, проник у квартиру, звідки викрав золоті вироби, гроші, мобільний телефон та продукти харчування.

17-го січня з квартири викрав гроші – 600 доларів, 300 злотих, 50 євро та фотоапарат «Нікон».

Слідчий зазначає, що на даний час чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні п`яти тяжких злочинів за які йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років.

Окрім цього, продовжується збір доказів причетності чоловіка та його спільника до вчинення ще дев’яти злочинів, досудове розслідування яких триває.

Слідчий зазначає, що підозрюваний не здав йому на зберігання паспорт для виїзду за кордон. Це можливість для чоловіка переховуватись від органів досудового розслідування та суду.

Існує високий ризик вчинення чоловіком спроб незаконного впливу на свідків та потерпілих у цьому провадженні та вчиненні нових злочинів.

Для запобігання вищевказаним ризикам, слідчий звертається до суду з проханням змінити запобіжний захід підозрюваному з домашнього арешту на тримання під вартою.

Підозрюваний та його захисник Шостак В.В. заперечили щодо зміни запобіжного заходу. Обгрунтовуючи це тим, що підозрюваний не здав свій паспорт слідчому, оскільки паспорт був помилково вивезений товаришем підозрюваного в Польщу. Крім того, вищезазначений паспорт був зданий слідчому перед судовим засіданням.

Заслухавши думку сторін кримінального провадження, дослідивши матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання є необґрунтованим.

Суд у задоволенні клопотання слідчого, про зміну запобіжного заходу, відмовив.




коментарів: 8
  1. Певно до суддів в гості давно активісти не приходили. ПОЗОРИСЬКО нашій феміді.

  2. На домашній арешт, до судді, хай тепер він за нього відповідає…!!! Адекватний суддя …!!!

  3. Поліцейські – молодці. Дякую. Свою роботу зробили. АДвоКАТ Шостак – питань немає. А ось суддя ???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер