<

Питання виплати заробітної плати – це номер один. Ганебно, що про це забула держава, – Борис Карпус зустрівся з шахтарями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:05 | 9.12.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
69
/ Коментарі відсутні

Міський голова Борис Карпус зустрічався з шахтарями на ДП «Волиньвугілля» 9-го грудня, а також з представниками профспілкового комітету. Розповів, що влада міста підтримує працівників копалень Нововолинська, і посприяє, наскільки може законно, у вирішенні питання виплати їм заробітних плат.

Про це розповів під час брифінгу зі ЗМІ 9-го грудня міський голова Борис Карпус.

Нагадаємо, шахтарі вийшли на мітинг під ДП «Волиньвугілля» 9-го грудня, більше десятка шахтарів лишилися під землею. Причина: невиплата заробітних плат та обурення керівництвом держпідприємства.

За словами Карпуса, 12 шахтарів ще заходяться в стволі в Бужанці.

“Зустрічався з шахтарями в першій годині біля Волиньвугілля. В них є кілька вимог, економічно обґрунтовані, є їхні політичні, не секрет. Вони хочуть змінити керівника.

Перше, що зробив – поінформував депутата Верховної Ради Ігоря Гузя. Він запевнив, що готує звернення до Шмигаля”, – сказав мер.

Шахтарям боргують зароблені гроші ще з середини серпня 2020-го року. Один мільярд 400 тисяч гривень виділено з держбюджету і ще досі ці гроші не надійшли працівникам копалень, сказав Борис Карпус.

“В четвертій годині у нас зустріч з представниками профспілкового комітету. Підготуємо звернення від міського голови до облради. Я буду переконувати депутатів, що, якщо до понеділка не вирішать питання, то на сесії ми теж приймемо звернення.

Це ті речі, які ми можемо зробити згідно чинного законодавства. Зрозуміло, що ми обмежені в інструментарії. Інше питання, що призначений генеральний директор ДП… Це його завдання їхати і дивитися умови праці та вирішувати питання.

Тому в цій ситуації морально я, можливо, підтримую їх (шахтарів, ред.), але в кадрові рішення ми не будемо лізти. Проте питання виплати заробітної плати – це номер один. Це ганебно, що про це забула держава”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця