<

Останній політ бортпровідниці Юлії Сологуб: у Борисполі попрощалися із загиблими в авіакатастрофі літака МАУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 20.01.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
254
/ Коментарі відсутні

19-го січня в терміналі В аеропорту Бориспіль попрощалися з екіпажем та пасажирами рейсу Тегеран-Київ. Тіла загиблих привезли близько 11:00. Це був їхній останній політ.

Церемонія прощання тривала весь день, до пізнього вечора. А сьогодні, 20-го січня, відбуваються поховання.

9 членів екіпажу та 2 пасажири. Такі втрати України в авіакатастрофі, яка трапилася зранку 8-го січня в Тегерані. Юлія Сологуб, бортпровідниця з Нововолинська, серед янголів, які пішли на небо. Красива 25-річна дівчина, яка в 2018 році вийшла заміж, усміхається з фото. Тоді ж, у травні, вона почала працювати бортпровідницею в компанії МАУ.

Проститися з нею прийшли тисячі людей: рідні, колеги, керівництво держави, друзі та просто співвітчизники. Юлія закінчила школу №1 в Нововолинську в 2012 році та вступила до київського університету.

Поховали Юлію Сологуб на Дарницькому кладовищі в Києві.

У Борисполі під жалобну музику солдати у парадній формі віднесли закриті труни з прапором України від літака до машин. Далі їх перевозили до терміналу В, – пише Газета.

Близько 13:00 родичі, друзі та колеги почали сходитись до трун загиблих, щоб вшанувати їх пам’ять. Відбулася закрита церемонія прощання з родичами.

Більше 30 працівниць МАУ в жовтих косинках на шиї із зібраними зачісками та робочим макіяжем плакали та обіймалися біля труни. За огорожею праворуч кілька десятків фотографів та відеооператорів знімали прощання. 

“Кращих небо забирає першими. Сьогодні всі плачуть, бо всі загиблі були чудовими. Не можу сказати про них жодного поганого слова. Ігор Матьков був дуже красивим. Любив посміхатися. Мріяв перевчитися на пілота. Наче вчора було, як ми стояли на зупинці і розмовляли”, – розповіла Олена Шутько, стюардеса компанії МАУ. 

Від зупинки з великим букетом рожевих троянд йшов чоловік в чорному пальто з хутром на комірі.

“Я добре пам’ятаю одну з провідниць, Юлію Сологуб. Вона була моєю бортпровідницею тільки раз, але все одно хочу висловити свою громадянську позицію та попрощатися з нею та іншими членами екіпажу. До катастрофи вважав, що цивільна авіація – це безпечний вид транспорту”, – cказав 35-річний Павло Мельник, пасажир МАУ.

Біля урни курив чоловік в цивільному одязі та капелюсі із знаком літака. Говорив хриплим тремтячим голосом.

“Я знав всіх і пілотів і бортпровідників. Вони професіонали високого рівня. Прийшов сьогодні віддати свій громадянський борг своїм колегам. Це був посилений екіпаж”, – сказав Олег Соболєв, державний інспектор з авіаційного нагляду за льотною експлуатацією.

Світла пам’ять усім загиблим… Співчуття рідним!

Авіакатастрофа в Тегерані

Читайте також: “Провели янгола в небо: бортпровідницю з Нововолинська поховали в Києві”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця