<

Обмін полоненими не відбувся: ГУР прокоментувало падіння російського ІЛ-76 у Белгороді

17:40 | 24.01.2024 / Новини / , /
Перегляди
246
/ Коментарі відсутні

Українські розвідники заявили, що росія не попереджала про перевезення українських полонених на точку обміну літаком. Наразі немає достовірної та вичерпної інформації щодо того, хто саме перебував на борту російського літака Іл-76, який упав у Бєлгородській області рф.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони.

Розвідники офіційно підтвердили, що 24-го січня мав відбутися обмін полоненими, але не відбувся. 

Україна зі свого боку виконала всі домовленості для підготовки обміну. російських полонених вчасно доставили на обумовлену точку для обміну, де вони перебували в безпеці. 

Безпеку українських військових повинна була забезпечити російська сторона. Водночас українську сторону не попередили про необхідність забезпечити безпеку повітряного простору в районі міста Бєлгород на той час. Хоча це неодноразово робилось у минулому. 

Україні не повідомили про кількість транспортних засобів, маршрути та форми доставлення полонених. Адже доставка полонених відбувається і літаками, і залізницею, і машинами.

У ГУР зазначають: це може свідчити про навмисні дії росії, направлені на створення загрози життю та безпеки полонених. 

«Посадка транспортного літака в 30-кілометровій зоні ведення бойових дій не може бути безпечною і в будь-якому разі має обговорюватися обома сторонами, адже в іншому випадку це наражає на небезпеку весь процес обміну. Виходячи з цього, може йтися про сплановані та навмисні дії рф для дестабілізації ситуації в Україні та послаблення міжнародної підтримки нашої держави», — йдеться в повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця