<

Нововолинські шахтарі готові штурмувати Київ [ОНОВЛЕНО]

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:35 | 26.12.2014 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ коментарі 3

У той час коли у залі засідань міськвиконкому триває звітно-виборна конференція теркому,  працівники шахт знову протестують.

Сьогодні 26 грудня, завершився термін виконання вимог, які надіслані державному керівництву. Гірники знову збираються біля міськради. Одна з найважливіших їх вимог – це закладення коштів у державний бюджет України на 2015 рік на вуглевидобувну галузь. У разі невиконання – шахтарі вирушатимуть на Київ. заявити про інтереси шахт уже там.

Шахтарі на чолі із Олегом Філінюком, колишнім шахтарем, головним комуністом Західної України чекають завершення конференції для того щоб поспілкуватись із представниками місцевої, обласної та державної влади, та узгодити дії. Від місцевого керівництва мітингарі вимагатимуть негайного зв’язку і реакції уже сьогодні, якщо ж ні – шахтарі зупинятись не будуть.

Гріники критикують нинішнього міністра, та його заступників, які вчиняли злочини при Януковичу і продовжують це робити сьогодні.

“Нова влада не згадує ні про селянина ні про  працівника, ми для них бидло. Якщо вони нас такими рахують то ми покажемо на, що це бидло здатне. Ми підемо на штурм чого б нам це не коштувало, і я буду в перших рядах” – заявив комуніст Філінюк

Протестувальники не перекриватимуть автошляхи, вони відразу підуть штурмом на Київ.

“Ми налаштовані діяти рішуче, якщо не буде шахт, не буде керівництва. Перекривати автошляхи ми не будемо, ми поїдемо у Києві, всі до одного шахтарі, будемо штурмувати Кабмін, Верховну Раду та Президента України. Або вони приймуть наші вимоги, або їх просто не буде. Ми не будемо просити – ми будемо діяти чітко. Не важливо які в кого політичні погляди, зараз всі вирішують одну проблему  – відстояти інтереси шахтарів, їхнє майбутнє, та майбутнє вугільної промисловості Волині. Хто стоятиме на нашому шляху буде просто зметений.” , – прокоментував ситуацію Філінюк.

На запитання журналістів чи є у протестувальників чіткі аргументи, наприклад, що на шахті є поклади, є розрахунки рентабельності, Філінюк відповів, що йому є що порівняти, шахту за радянського часу і сьогодні. І як висновок, корупція 23 роки, з якою ніхто не бореться, тому за це візьметься робочий клас. А поклади вугілля на шахті є, і якщо буде чесний директор, який не буде красти, то шахта буде рентабельною.

“В нас аргумент один – як покращився добробут чиновників, а як поліпшився добробут шахтарів” – відповідає очільник протесту.

“Майдан і студенти привели олігархів, а шахтарі зроблять революцію”- ось як вважає колишній шахтар, головний комуніст Західної України. Але чи вважають так шахтарі, це питання.

 “Чиновники забирають в наших дітей гроші а ми заберемо у їхніх дітей” – обурюються шахтарі. І як приклад, працівники називають директора шахти №1 Онупрієнка, який приїхав із Сніжного на дев’ятці а тут він уже їздить на джипі і вибудував величезну хату.  Гірники налаштовані рішуче.

Журналісти “Бугу” стежать за подіями. Деталі згодом.




коментарів: 3
  1. Врага надо стрелять,а не пугать
    Вина нужно испить,а не бухать
    Друзей нужно любить,а неиметь
    Дитя надо родить,а не зачать
    За друга умереть,а не болеть
    Жену надо любить,а не терпеть
    Ночь нужно провести,а не проспать
    И жизнь нужно прожить,а не просрать.

    “Не вірю я у силу слова– вірю в силу 3.14здюлєй”–Л.Подеревлянський.

  2. А кого переобрали на звітно-виборній конференції? Знову Калістратова? Ну, дід і дає! Після зборів – відразу ж на штурм Києва. А іще краще, поки не згас войовничий запал – у зону АТО, на штурм Донецька, Снєжного і своїх тамтешніх братів, “колорадів”. Впєрьод! АК купить, Ф-1 та штик-ніж добуде у бою.

  3. Як це схоже на О.Філінюка. Олеже Володимировичу, то ви знову головний комуніст? Пригадується, вас випхали із КПУ з тріском, нещодавно. То ви тепер, може, вже в КПЗУ, в одній лаві із мером і головою теркому? Напишіть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок