<

Нова акція протесту на шахті №9 “Нововолинська”. Працівників добровільно-примусово переводять на “Бужанську”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:39 | 18.03.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
0
/ коментарів 7

17-го березня на дев’ятій шахті у Нововолинську розпочалася акція протесту. Перша зміна не спустилася в копальню в знак підтримки колег, яких наказом директора ДП “Волиньвугілля” Кисельова переводять на шахту “Бужанська”.

Біля сьомої години на вугільному підприємстві почалися збори. Прибули начальник юридичного відділу ДП “Волиньвугілля” Віктор Порплиця, директор з виробництва Валерій Хмельницький і пояснили працівникам, що дії держпідприємства є правомірними. Шахтарі обурені таким поворотом подій, адже попередньо новопризначений директор ДП Валентин Кисельов говорив, що працюватиме в їх інтересах. Вони не згідні міняти місце роботи, проте їх думки ніхто не спитав.

У ДП “Волиньвугілля” наказ, за яким 12 працівників переходять на іншу копальню, мотивують браком кадрів на “Бужанці”. Лідер профспілки шахти Василь Гура написав письмовий запит, на які закони спираються представники ДП. Працівники не хочуть переходити на “Бужанку” і збираються розраховуватися. Вмовляння гірників представниками ДП спуститися в копальню залишилися без успіху.




коментарів: 7
  1. Збирались перевести людей для демонтажу лави оснащеної комплексом КД 80 ,людей які його в очі не бачили ,по законодавству адміністрація зобов’язана навчити роботі на новому обладнанні.Було задане питання ,чи в якості учнів відпрвляють людей на роботи підвищенної небезпеки , на це питання Хмельницький намагався відповісти жартами і загальними фразами ,на птання зменшення плану видобутку у зв’язку зі скороченням кількості робітників або ж збільшення заробітної плати при збереженні плану чіткої відповіді не було. З Бужанки розрахувалось 70 працівників за останній період , складається враження що 9 шату змушуюють розгрібати чуже болото , чому у випадку необхідності ,по перше не спитати бажання самих робітників про перевід на Бужанку і по друге чому не направити їх у діючу лаву а відразу на особливонебезпечні роботи???

    • В тому й наша біда, що керують нами і їм допомагають ті хто нічого не шарить у вугільних справа. Як можна давати вказівки підлеглим, якщо ти баран.

      • Біда в тому що Вами керують як баранами профспілки-які на цьому роблять брудний піар та цім живуть!

  2. хлопці! не діліть шахти ваша наша.гров 5 РОЗРЯДУ повинен на любій техніці робити так як і комбайнер на КЦТГ чи ГПКС тому у нйого 6 розряд

    • Шановний Ви мабуть маєте великий стаж ГРОВ або МГВМ , що роздаєте такі “цінні” вказівки , от би глянути що нарубав би робітник що не бачив КЦТГ ,думаю рамок через 5 був би або над або під пластом ,що б давати такі ЦУ треба хоч мати “зелене” розуміння про що йде мова -СМІШНО читати такий коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер