<

Шахта №10: перед кожними виборами Сапожніков записував її добудову в обіцянки, в кінці каденції в 2020-му – до здобутків Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:42 | 2.10.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
110
/ Коментарі відсутні

30-річний недобуд – шахта №10 «Нововолинська» за дивною логікою стала гордістю чинної влади міста. Банери зі світлиною копальні розмістили на центральних вулицях міста із написом «Нововолинську – 70» у серпні перед Днем шахтаря.

Разом з тим, чинний міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков у перші ряди своїх передвиборчих програм записував добудову “десятки” в обіцянки, як мінімум з 2006-го року.

Номер один у списку передвиборчої кампанії в 2006 році – завершення будівництва шахти №10 «Нововолинська» та сприяння у підтримці та розвитку діючих вугільних підприємств.

З того часу, за мерства Сапожнікова протягом 15-ти років, закрили не одну копальню. А 10-ту так і не добудували, і судячи із політики, яку ведуть в державі, не збираються.

Банери, розміщенні на опорах в центрі міста, майоріли обіцянками Сапожнікова з приводу шахти №10 і перед виборами в 2010 році. Фото опублікували в фейсбук-групі Я ❤ Нововолинськ.

І в 2015 році Сапожніков, як кандидат на посаду міського голови Нововолинська, знову обіцяв добудувати шахту: “Буду працювати з Верховною Радою України, урядом, міністерством, облдержадміністрацією та іншими владними структурами щодо фінансування та добудови шахти №10”.

У тому ж 2015 році мер готовий був до закриття шахти №9.

“Ми бачимо однозначно шахту №10 і «Бужанську». Щодо шахт №1 та №9 ми готові до їх закриття. Проте, ми маємо докласти максимум зусиль, щоб це робилося цивілізовано, щоб шахтарі могли перейти на робочі шахти”, – сказав нововолинський міський голова 30-го липня 2015 року під час засідання прес-клубу обласної ради в редакції газети «Волинь-нова».

Шахту №1 вже в закрили і, на жаль, питання закриття шахти №9 піднімається вже кілька років. Нагадаємо, Міністерство енергетики чекає від керівництва Волиньвугілля документи на ліквідацію копальні.

Шахтарів переводити нікуди. Шахта №10 «Нововолинська» залишилася в 2020-му році недобудованою. Зате – гордістю міста.

Перед 70-річчям перед нововолинцями та гостями Нововолинська копальню влада міста виставила, як здобуток. Однак не можна не зауважити той факт, що зі створенням Поромівської ОТГ періодично в виступах мер Нововолинська наголошує, що копальня знаходиться на території тієї громади, а не в місті.

“Творимо історію разом! Міський голова Віктор Сапожніков”, – з такими написами розмістили сіті-лайти на “стометрівці” та на проспекті Перемоги.

Ось така виходить картина: 30 років будують шахту, майже стільки ж, скільки Сапожніков при владі. Результату немає, проте гордість за роботу є.

Творимо історію 30-річного недобуду… В той час, коли планують закрити і ті копальні, які лишилися в Нововолинську…




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер