<

Головного юриста ДП “Волиньвугілля” Віктора Порплицю звільнено з посади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:13 | 26.08.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
15
/ коментарів 10

Наказом від 23-го серпня звільнено головного юриста ДП “Волиньвугілля” Віктора Порплицю.

Причини звільнення – неналежне виконання своїх обов’язків та порушення трудового договору.

Підстав для такого кроку було достатньо. Так, цього разу “вічного” головного юриста звільнили за порушення статті 139 Кодексу законів про працю України, деяких пунктів посадової інструкції начальника юридичного відділу ДП “Волиньвугілля”, п. 3.1 Правил внутрішнього трудового розпорядку, також за допущення бездіяльності в частині розгляду заяви Богдана Сліпецького, що нанесло збитків підприємству.

Порплиця відмовився від надання будь-яких документів для пояснення своїх дій. Працівники ДП “Волиньвугілля” розповідають, що, зібравшись, офіційно висловили недовіру юристу, щоправда, в усному форматі.

Порплицю не випадково згадують, говорячи про протестні акції перед Нововолинською податковою, коли гірники звинуватили керівництво ОДПІ у стягненні з ДП “Волиньвугілля” коштів, які буцімто прийшли на зарплати і на лікарняні, хоч в цей час з 12 отриманих від держави мільйонів з ініціативи екс-гендиректора держпідприємства Кисельова (правою рукою якого був Порплиця) лише 7,5 пішло на зарплату, 4 мільйони – на послуги, з яких порядка 3,5 мільйона пішло на ЦОФ за збагачення вугілля при наявності заборгованості зарплати перед шахтарями.

IMG_6241-768x512

Юрист ДП вводить людей в оману, бо до свого директора Кисельова він їх не поведе, адже це його права рука. Він їх привів до податкової, – пояснював Андрій Костюк, юрист Нововолинської ОДПІ.

Великого фурору набув факт про те, що Віктор Порплиця їздить на орендованому в ДП “Волиньвугілля” автомобілі, який є спільною власністю його та дружини. Підприємство хронічно збиткове, проте це не заважало виплачувати компенсації працівнику за “роз’їздний характер роботи”, хоч факт оренди Порплицею свого ж авто погоджено не з усіма уповноваженими працівниками ДП “Волиньвугілля”.

13330321_1578411259122907_458109028_n

До цих пір Порплиця тримався в кріслі фактично завдяки Богдану Макарчуку і ще кільком десяткам гірників, наближених до нього, які надалі доводять, що перераховані вище порушення не є підставою для усунення з посади. Самого Макарчука, до слова, вже давно виключено з профспілки НПГУ, проте він і надалі самовільно виконує роль голови профспілки.

IMG_4045

На протестах ці ж гірники традиційно піднімали питання, чому юрист ДП “Волиньвугілля” потрапив під скорочення, хоч у нього вже тоді було дві догани за ненадання звіту про діяльність в період з 1-го січня по 31 травня цього року та за незаконне звільнення Парфенюка.

IMG_4022
IMG_4030

У витязі з протоколу не вказано, що на зборах був присутній Порплиця, хоч прописано, що він виступав. Виходить, головний юрист також член профспілкового комітету і голосував сам за себе?

Вочевидь, історія “вічного” юриста отримає логічне завершення. Маючи підтвердження дій працівника держпідприємства, виступати проти його звільнення можуть тільки ті особи, які залучені до махінацій на ДП “Волиньвугілля”.

Інтернет-виданню “БУГ” також відомо, що Віктор Порплиця оскаржує в суді догану, яку йому оголосили, і впевнений, що виграє справу.




коментарів: 10
  1. Звільнення протизаконне!Це тупа помста за принциповість та порядність людини, яка не бажає спостерігати за зловживаннями керовників ДП”ВолиньБезвугілля”. Вангую, що і це звільнення, закінчиться так само як і всі попередні- справедливе повернення чесного юриста на посаду рішенням суду!

    • Коли ні чого не знаєш навіщо писати ,що це порядна людина , це проплачена людина яка дбає не за людей, а їзде до Києва зі своїм шістьорою Макарчуком пропихати свого кандидата на генерального директора.Йому на вас наплювати і на ваші проблеми , і те що вчасно не виплачують гроші, що в любий час можуть закрити шахти.А ви говорите порядна людина , помста.Давно пора було гнати цю “порядну”людину.Дякую тим хто це зробив.

  2. Де ти бачив чесного мєнта,нехай і бувшого? Не сміши! Не прижився,не допустили до кормушки- згоден,але чесний юрист- вибач

  3. Розправа вугільної мафії за правду і політичні переконання. Яке все просте і банальне! І старе, як світ під сонцем. Такі розбої, у Нововолинську чиняться чи не щодня. Проте, він переможе, не дивлячись на відсутність підтримки із боку псевдогромади, яка останнім часом стала схожа на водянистий кисіль. То що, пийнемо завтра у громадському місці, на День міста шановні земляки?

    • Ви, Анатоль, дивна людина! Якщо свято вірите в порядність таких людей, то ще й нвівна!!! Майже всі шахтарі знають про “порядність” цього юриста.

      • Це ви дивні, не я. Брехати потрібно менше собі та людям і не слухати брехунів.

        • Правда-переможе! Чесна та принципова людина буде поновлена на посаді! Рабе Божий Анатоль-Богу треба молитися, про спасіння думати!

  4. Зараз Бодя з Порплицею спасають Лазарука щоб не посадили за 1500 тон зниклого вугілля.Зрозуміло “кормушку”потрібно спасати від сроку за розкрадання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця