<

Ексзаступник мера Нововолинська Андрій Сторонський потрапив у реєстр корупціонерів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:16 | 21.11.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
3630
/ коментарів 7

Ім’я ексзаступника колишнього мера Нововолинська Андрія Сторонського з’явилося в реєстрі корупціонерів. На нього внесли відразу два записи. Після потрапляння в такий список він не має права займати свою теперішню посаду – заступника голови Володимир-Волинської РДА.

Ексзаступник колишнього мера Нововолинська Андрій Сторонський визнаний винним у тому, що протягом кількох місяців преміював свою двоюрідну сестру, яка обіймала посаду начальника управління освіти. Апеляція Сторонського була відхилена Волинським апеляційним судом, який 10-го листопада залишив її без задоволення. Тому рішення Нововолинського суду, який визнав винним Андрія Сторонського, залишається в силі.

Відтак, у реєстрі з’явилося два повідомлення про корупцію, згідно двох частин статті 172-7 КУпАП, до якої Сторонського притягнули до відповідальності.

Після потрапляння в такий реєстр обіймати посаду заступника Володимир-Волинської районної держадміністрації Сторонський не вправі.

Так, згідно з інформацією від Національного агентства України з питань державної служби, особа яка є в Реєстрі корупціонерів, не може претендувати на державну службу, як в органах місцевого самоврядування, так і в органах державної виконавчої влади усіх рівнів.

Також, згідно зі статтею 19 Закону України «Про державну службу», на державну службу не може вступити особа, яка піддавалася адміністративному стягненню за правопорушення, пов’язане з корупцією, протягом трьох років з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили.

Особі, яка є в списку корупціонерів, заборонено обіймати посади із підвищеним корупційним ризиком.

До таких посад відносяться посади в органах місцевого самоврядування (перших заступників, заступників міських голів, заступників сільських, селищних голів, заступників голів районних, районних в містах рад; секретарів міських, сільських, селищних рад; керуючих справами виконавчих комітетів міських рад та ін.); посади державної служби, визначені структурою державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, у разі недоцільності утворення структурних підрозділів; посади керівників державних підприємств, установ, організацій, інших суб’єктів господарювання державної форми власності та їх заступників, призначення яких здійснюється державними органами; та інші.)

Після внесення пана Сторонського в реєстр корупціонерів, повинні переглянути зайняття його особою посту заступника голови Володимир-Волинської РДА.

Згідно з законом, голова Волинської обласної ради Юрій Погуляйко мав би надіслати відповідні документи на офіс президента України щодо звільнення заступника Сторонського. Чи відбудеться це – згодом побачимо.

Також побачимо згодом, чи бачить щось погане в діях свого однопартійця партія «Батьківщина», яка може застосувати процедуру відкликання депутата з Нововолинської міської ради.

Про те, чи має Сторонський моральне право лишатися в раді та представляти інтереси громадян після того, як отримав звання корупціонера – питання скоріше риторичне.

Але все ж вважаємо за необхідне запитати в самих мешканців Нововолинської громади, чи бажають вони бачити серед депутатів міської ради корупціонера Сторонського, який і надалі має право голосу та впливає на важливі рішення.




коментарів: 7
  1. Я думаю шо навіть самим корупціонерам бридко приймати таке поповнення у свій список

  2. Давно пора. Як і ексмеру, що продовжує, як вбачається, каламутити воду інтригами та перекручує події на свою користь.
    А ви, нововолинці, знову боїтеся чогось? Де коментарі?

  3. для нововолинців головне регрес зробити,бігають по лікарнях роблять лежки, діляться опитом кому скільки дати тут і в києві, а там хоть потоп які там коментарі

    • Зараз тут набіжать різні аліки і тебе рукою кремля назвуть.
      Не любить наш народ правди, а ти її пишеш!

    • Ні. Я на нього подавав два рази, раніше – за матюки і за суміщення двох посад: перший заступник міського голови\секретар міськради. І двічі судді його “відмазували”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця