<

Визнали винним: зачитали рішення у справі «Сторонського та Лакиш» в суді Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:25 | 10.09.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6073
/ коментарів 5

10-го вересня суд визнав винним Андрія Сторонського в адміністративному правопорушенні: справа у тому, що він взяв на роботу начальником управління освіти свою родичку Ольгу Лакиш та преміював її.

Сторонський не повідомив у встановленому законом порядку про наявність реального конфлікту інтересів, чим порушив закон.

На попередньому засіданні, як розповідали активісти, Сторонський відрікся від сестри, щоб уникнути покарання.

Тож прокурор обласного відділу забезпечення діяльності у сфері запобігання та протидії корупції обласної прокуратури Надія Артиш на судовому засіданні надала документи, які підтверджують, що Лакиш є двоюрідною сестрою Сторонського.

На засіданні він знову заперечував родинні зв’язки із Лакиш. Також зазначив, що не вбачає у своїх діях порушення законодавства, адже не підписував ніяких розпоряджень стосовно надання Лакиш переваг або преференцій.

Дослідивши матеріали справи суддя Орися Ференс-Піжук визнала Сторонського винним та призначила йому покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів, що становить 3400 гривень.

Зазначимо, що Сторонський може подати апеляцію та оскаржити рішення суду.

На запитання журналіста БУГу, чи буде пан Сторонський подавати апеляцію, він відповів, що буде видно.




коментарів: 5
  1. Уууаааахахахаха
    3400
    Це смішно
    Це поштовх для усіх виписувати премії по декілька тисяч на 100 тис на рік і потім сплатити штраф
    Оце так

  2. Боженько милий , на 3400 бідолашного насварили.. От звідки в людини аж стільки грошей? Люди не будьте байдужими до чужого горя, давайте скинемося хто чим може та допоможемо чоловіку!!

  3. 3400 грн., це мізер у порівнянні зі збитками, які були завдані територіальній громаді Нововолинська у результаті порушення ” ЗУ Про запобігання корупції”. Хто їх буде нам відшкодовувати, пани судді та прокурори? А ще, окрім того А.Сторонський, нині, працює заступником голови Володимир-Волинської держадміністрації… Тепер він має судимість. Як бути із його перебуванням на теперішній посаді?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота