<

Добу під землею: шахтарі «Бужанської» протестують

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:35 | 20.09.2019 / Іваничі, Нововолинськ / , , /
Перегляди
5
/ коментарів 11

20-го вересня 14 гірників шахти «Бужанська», що розташована на території Поромівської ОТГ, знаходяться під землею та продовжують безтермінову акцію протесту. Робота копальні призупинена.

Основна вимога – погашення заборгованості по заробітній платі, яка складає 22 мільйона 124 тисячі гривень. Нагадаємо, 19-го вересня працівники 2-ої зміни відмовилися виїжджати з шахти. У копальні до ранку перебувало більше 20-ти гірників.

Шахтарям не виплатили кошти за червень (30%), за серпень та вересень.

Як розповів голова профспілки копальні Богдан Макарчук, востаннє гроші бачили перед Днем шахтаря – 70 % зарплати за червень. Шахтар також повідомив, що про початок безтермінової акції протесту було повідомлено керівництво та відповідні органи та надіслані листи органам влади.

На копальню зранку прибули помічники народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч та Валерій Мних, щоб поспілкуватися з гірниками особисто і про все дізнатися у подробицях. Про це повідомили на офіційній сторінці нардепа в фейсбук.

Зазначають, що жодного представника місцевої влади чи хоча б Поромівської ОТГ, на території якої і перебуває копальня, немає.

Підземний слюсар Михайло Боруцький уже добу перебуває в шахті, піднявся, щоб озвучити протестні настрої. Головна вимога гірників «Бужанської» – погашення заборгованості по заробітній платі.

“Добуте нами вугілля перебуває на аварійному складі, немає можливості його реалізувати.

Більше року не вирішене питання зі сплатою ЄСВ. Держпідприємства сплачують, а пенсійний фонд зараховує податки в рахунок заборгованості попередніх років. Люди, які виходять на пенсію, не можуть вчасно її оформити та отримати. Бо змушені звертатися до суду.

Потрібно піднімати зарплату, тарифні сітки для підземних працівників. Є робітники, які на добувній дільниці шахти отримують 5500 гривень в місяць чистої заробітної плати. Це – сором для держави”, – зазначив Михайло.

Загальний борг з заробітної плати на шахтах «Волиньвугілля» – 46 млн 877 тисяч гривень. На шахті № 9 «Нововолинська» загальна заборгованість з зарплати станом на 20 вересня 2019 року – 21 млн. 292 тис. грн. Ситуація на підприємстві також соціально напружена.




коментарів: 11
  1. Бужанка не працює, але контора ДП працює! Навіщо на дві ледь дихаючі дві лавчонки , шахтарям тримати в себе шиї хомута у вигляді контори ДП? Навіщо їм Пилипчук?

  2. Ох Бужанська,Бужанська.
    Скільки вугілля,металу та лісу пішло на ліво”
    Скільки горілки випитої а ще не випитої….)))
    Аж страшно згадувати!)))

  3. 9 отримує зарплату кожного тижня по 25%. Нам ще танчив видав по два негра котрі за нас роблять!. а ще павлік завівв нас в три бобри на чудо воду, після якої я вірю у все, що скаже павлік! сам працюю я СТРУГОМЕНОМ на стругові! 1000 тон видаємо за зміну! також я вірю в діда мороза та в зубну фею =)

  4. 9 отримує зарплату кожного тижня по 25%. Нам ще танчив видав по два негра котрі за нас роблять!. а ще папвлік завівв нас в три бобри на чудо воду після якої я вірю у все, що скаже павлік! сам працюю я СТРУГОМЕНОМ на стругові! 1000 тон видаємо за зміну! також я вірю в діда мороза та в зубну фею =)

  5. Нас також вожили в баню паритись я також пісдя тої бані вірю у все що каже паша.ми на 9 отримуєм зарплату по 25% кожен тиждень.може хтось не згідний!!????

  6. ще раз переконався – не треба робити людям добре , ніхто того не оцінить.а на рахунок шахт – ЗАКРИТИ . команда нового президента добре розуміє ситуацію.от тоді ФЕЯ З ЧУДОВОДОЮ стане в пригоді… в польщі !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер