<

«Дають направлення, а рентген не хочуть робити», – обурена нововолинянка про похід у поліклініку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:01 | 9.01.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
99
/ коментарів 18

9-го січня ввечері в редакцію інтернет-видання «БУГ» звернулася мешканка Нововолинська, обурена наданням медичних послуг. За її словами, отримавши направлення від сімейного лікаря на рентген, в поліклініці відмовилися робити обстеження.

55-річна Світлана Власюк з температурою і кашлем звернулася до свого лікаря Тамари Сергеєвої в амбулаторію, яка розташована на проспекті Дружби. Розповідає, що після Різдва вирішила взяти талон на 8-ме січня, та були лише не 9-те. На прийомі жінці дали направлення на рентгенографію грудної клітки в 22 кабінет поліклініки НЦМЛ.

“Прийшла на рентген, а мені кажуть, що не роблять за направленнями з амбулаторій. Послали в 3-поверхове приміщення лікарні, на перший поверх. Там також не хотіли робити. З криками та скандалами напросилася на обстеження, зробили. Медсестра ще перед тим обурювалася і казала до когось: “А що вже можна”, – розповідає Світлана.

Коли жінка отримала знімок і повернулася до свого сімейного лікаря, то зі здивуванням почала розпитувати для чого ж посилати, якщо там (в рентгенкабінеті поліклініки, – ред.) відмовляють в обстеженні. Лікар відповіла, що до обіда всі приходили зі знімками і нічого не казали.

Я з температурою, підозрою на запалення легень, повинна бігати по кабінетам і просити, щоб мені зробили рентген, маючи направлення? Вже готова була і заплатити, щоб зробили. Таке ставлення до пацієнтів не є нормальне”, – обурюється жінка.

Додамо, що згідно з медичною реформою, сімейні лікарі та педіатри приймають пацієнтів у амболаторіях і надають первинну ланку медичної допомоги, входить також перелік безплатних послуг (загальний аналіз крові (з лейкоцитарною формою) й сечі, аналіз на цукор, холестерин, вимірювання тиску, електрокардіограма, швидкі тести на вагітність, ВІЛ і тропонін).

В рамках медичної реформи Центр первинної-медико санітарної допомоги вийшов зі складу НЦМЛ. Для проходження додаткових обстежень (для прикладу, таких як рентген) Центр ПМСД мав би оплачувати послуги лікарні, згідно тієї ж медичної реформи, та судячи із ситуації, про яку розповіла мешканка Нововолинська, ймовірно це питання не вирішене.

Та щоб знати достеменно, як людям пройти додаткові обстеження, чи погодили співпрацю головний лікар Центру ПМСД Ольга Попіка та головний лікар НЦМЛ Віктор Мороз та з приводу відмови робити рентген жінці з направленням від сімейного лікаря, журналісти звернуться за коментарями.

Читайте також: «Вийшло непорозуміння» – головний лікар Центру ПМСД пояснила інцидент з відмовою робити рентген у поліклініці Нововолинська.

Прохання до читачів: якщо у вас виникали подібні ситуації або ви маєте запитання чи зауваження з приводу надання медичних послуг у Нововолинську, лишайте ваші коментарі.




коментарів: 18
  1. Далi буде значно гiрше з медициною. Як й з усiм iншим. Люди сами виннi в цьому!

    • Може саме за це i скакали на Майданi. В чужу душу не зазирнеш. Може люди саме такоi медицины для себе хотiли? Саме таких цiн, саме такого життя?

    • пан гей Рей, добре шо ви нік поміняли, це підтвержуе тезу, шо жити в суспільстві Буга, і бути незалежним від нього, неможливо !

        • В вас в голові ніколи нічого не зміниться ,ви як були нікчемним совком ,ним і залишитесь ,а про нік- від вас козлів безграмотних надоіло читати ,вам здається ,що існує лише один алфавіт .

          • Ти ж сам совок на 100%, тiльки нiка собi придумав майданного. Але, не соромся, що ти совок!

  2. У брата температура 39,2 слабкість, звонили в реєстратуру щоб викликати лікаря на дім,але нам повідомили, що тепер всі мають йти в лікарню. сімейний лікар приходить на дім тільки до інвалідів першої та другої групи.

  3. Для чого тоді був створений центр ПМСД, якщо він відокремився від лікарні, ніяких обстежень там не проводять, Лише консультація лікаря?

  4. Я також, перед Новим роком потрапила в ДУЖЕ неприємну ситуацію. Дано: дитина 1рік 3 міс., на 3.01 призначена операція у Львові, лікар-хірург дав список аналізів без яких операція не буде проведена, серед них були: група крові, резус фактор, коагулограма, і ще декілька. Так от, ці “декілька” зробили, а інші відмовились, аргументуючи, що “ми НЦМЛ, а у вас направлення з ПМСД!”. Я їм пояснювала ситуацію, про те, що у нас за декілька днів ОПЕРАЦІЯ, що я маю робити, куди йти, до кого???…. але це не допомогло. В результаті я пішла в приватну лабораторію, і там все зробила, до речі, за не малі гроші, але справа не в фінансах, а в ставленні. Я була в чотирьох чи п’яти різних кабінетах, і в жодному з них мені не сказали, про те, що це вже платні аналізи (про це мені сказала, Ольга Попіка на наступний день). Я думаю, що це вже не перший випадок, просто люди не говорять про це. Думаю після цієї публікації багато людей розкажуть про такі ж неприємні ситуації. Особисто в мене було враження ніби працівникам НЦМЛ, приносить задоволення ситуація, яка склалась. Вони ЧУДОВО ЗНАЮТЬ, що є перелік платних послуг, але чомусь про це НІХТО НЕ ГОВОРИТЬ…

  5. А як вам така ситуація? Звернулись до чергового лікаря 01.01 2019 року з високою температурою і сильними головними болями. Проте у лікаря не виявилось ні чим послухати хворого, ні чим подивитись горло. Направила на санпропускник лікарні. Там звичайно лікар теж не подивилась, сказавши, що у неї і так роботи багато. Пішли на швидку і там лікар, зваживши на наші прохання, послухала хворого сказавши, що мабуть запалення і нам треба завтра прийти на огляд до сімейного лікаря. Для чого така реформа? Чи можливо це недбалість наших лікарів? Чому у нас так відносяться до людей?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця