<

“Дахова” проблема у Нововолинську: в п’ятиповерхівці через діряву покрівлю продовжує “йти дощ”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:07 | 26.01.2017 / Нововолинськ / , , , , /
Перегляди
15
/ коментарів 14

Мешканці будинку №28 на вулиці Гагаріна у Нововолинську потерпають через дірявий дах. Роками оббивають пороги різних інстанцій, проте дірки на покрівлі лише розростаються.

Жителі багатоквартирних будинків щодня стикаються з такою проблемою, як комунальні послуги. Іноді здається, що більшість ЖЕКів взагалі не обходять скарги людей, хоча щомісячну плату за надання цих же послуг вони отримують.

Відношення ЖЕКу відчули на собі мешканці Нововолинська, які проживають на вулиці Гагаріна. Їхні квартири розташовані на останньому поверсі багатоповерхівки, де протікає дах. Походи до ЖЕКу з проханнями вжити заходів були безрезультатними. Через протікання у будинку може замкнути проводка, вода ллється прямо на щитову.

“Ця проблема нас турбує з 2011-го року. Ми з сусідами зібрали по тисячі гривень, ті, що живуть нижче – по 350, і накривали дах, який протікав над квартирами. ЖЕК №3 дав працівників. Але їм не вистачило смоли, щоб завершити роботу. Пообіцяли приїхати на наступний день. Коротше, купили мене на цьому, бо більше ніхто з ЖЕКу так і не з’явився.

Спочатку зі стелі текло трохи, потім все більше. Вода постійно тут капає. А що чекати від працівників ЖЕКу, якщо за тридцять років вони білили всього два рази. За їхні “послуги” тепер платити не збираюсь”, – розповідає Анатолій Рудець.

Він тепер знає, що коли маєш справу з комунальними службами — дев ’ ять кіл пекла можуть видатися раєм. Не в змозі більше самостійно «боротися» з байдужістю ЖЕКу, звернувся до депутата Нововолинської міської ради Володимира Шаповала, котрий тепер також пише листи до уповноважених осіб.

“Дахова” проблема тут тягнеться роками. Раніше звертався до Олени Чайки, котра дала відповідь, що у 2016 році запланований ремонт в 2-му – 3-му кварталах”, – зауважує Володимир Шаповал.

На стінах і стелі – потьоки. Люди стомились воювати з комунальниками і бояться, що історія з замиканням у чотирьох багатоповерхівках, яка нещодавно трапилася у Нововолинську, може повторитися у них.

Така ситуація у місті не лише на цій вулиці. Мабуть, легше порахувати будинки, що не мають жодних проблем з каналізацією, системою водопостачання, обігрівання, протіканням даху, вибитими шибками та облупленими стінами. Схожих історій – чимало. Люди виходять з положенням по-різному: хто самотужки латає діри, а хтось не жаліє нервів і часу, щоб змусити працювати ЖЕКи.

Як би там не було, але на 5-му поверсі у будинку №28 продовжує “йти дощ”, а в ЖЕКу щоразу вказують наступну дату проведення ремонту.

“Я залазив га горище через 5-й під’їзд. Там висота сантиметрів 70, проповз до цього місця і поставив бляху. Зайшов в ЖЕК, кажу, що щиток згорить, хто буде платити? А мені відповідають: “Той, хто там живе”, – продовжує Анатолій Рудець.

У людей просто терпець вривається – за ці роки куди тільки не зверталися, а результату ніякого. Людмила Суржик, яка також живе на 5-му поверсі, вважає: оскільки будинок старий, проводку може замкнути і наслідки будуть жахливими.




коментарів: 14
  1. Як на піар мера в газеті 300 000 грн виділити, то є гроші, а як людям дах зробити, щоб на голову не текло, то нема!!! Хабарники кляті!!!

    • Вам видніше. Журналісти то такі люди, що все знають. Але причому тута газета, шановна?

      • Краще ці гроші виділити на ремонт будинків або доріг, а не непопулярній газеті

          • газета яку не читають, яку навязують, заставляють виписувати……кому вона потрібна…..правильно…для того щоб списувати 300 тис. грн….ось кому

          • Газета, яку навязують підписку комунальним підприємствам, кожному. від 10 до 20 примірників. А потім валяються ці газети в секретаріатах пачками. Хоч душу відвести можна підтираючи дупу чиєюсь фізіономією, але не прогадаєш постійно ті самі розхвалені рожи.

  2. Я в ніякому разі не хотіла зачепити честь та гідність працівників газети, але це видання важко назвати об’єктивним висвітленням подій, а журналістів – не упередженими. Покажіть мені хоч одну статтю з критикою в адресу керівництва (ну хоч один раз за 20 років), і я візьму свої слова назад.

  3. Є “нестиковочка” у розповіді-мені теж приходилось перекривати дах своєї квартири у 2011 році… Так от тоді умовою жеку було 50% матеріалу їх 50% за кошт жильців-“заявок було багато то ж коштів Жеку№3 на ремонти не хватало”,ну і майстрів відповідно надавав ЖЕК… Про яку смолу йде мова??? Тоді вже жеки перейшли на покриття з основою ,типу “Рубимаст”або”Промизол” і т.п.,а там смоли не потрібно-лише газовий пальник.У 2011 році рулон 10 метрів(квадратних) коштував 180-240 грн/рулон.””“Ця проблема нас турбує з 2011-го року. Ми з сусідами зібрали по тисячі гривень, ті, що живуть нижче – по 350, і накривали дах, який протікав над квартирами. ЖЕК №3 дав працівників. Але їм не вистачило смоли, щоб завершити …”””-дуже люблю математику… то ви ходить під,їзд з трьох квартир на площадці,що видно з фото зібрав 7200 грн.???у 2011 році ви купили від 30 до 45 рулонів руберойду по 10 метрів квадратних кожен… ,якщо навіть допустити,що весь матеріал ви купували самі то скільки ж метрів ви перекривали???300-400м”2″,а якщо вірити вашим слова про смолу,а відповідно і про руберойд (під смолу) ,який значно дешевший,то важко уявити на скільки ви “нагріли” своїх же сусідів…Я б на їх місці змусив ВАС ОСОБИСТО ЗА СВІЙ КОШТ ПЕРЕКРИТИ ДАХ НАД ПІД,ЇЗДОМ… ось така арифметика…………………………

  4. І не зрозуміло-люди ви статтю обговорюєте,чи те скільки мерія виділила на програму підтримки ОСББ?

  5. Да і я в жодному разі не захищаю мерію,жеки і т.п. у них “косяків” більше ніж достатньо.. просто у КОЖНОГО в шафі є свій скелет…

  6. Будинки зняті з балансу ЖЕКів!!! Куда і кому,а головне -за що ми платимо гроші?

    • що значить зняті з балансу?-з балансу зняті і передані лиш ті,де сформовано ОСББ…За що платите?-електроенергія в під,їздах і підвалах,відповідно обслуговування внутрішньодомових мереж;прибирання навколобудинкової території;дрібні поточні ремонти і капітальні ремонти як в будинку так і на прилеглій території(дитмайданчики);і багато чого іншого ,як потрібного так і не дуже-всього близько 20 пунктів,які входять у розрахунок квартплати…

  7. Шановний Михайло.Можливо Ви працювали,або працюєте у цій сфері,коли так захищаєте іх.Тоді можливо Вам і перекрили дах 50х50.А нам жек виділив працівників і дав два рулони рубероіду.А решту 39 рулонів купували самі.А зараз велекий математик,Михайло,порахуйте,скільки потрібно рулонів щоб накрити площу 13 метрів на 16 метрів,це площа всього під^ізду із загальним коридором.Накрили ми цю площу у два слоі.А біля ліньовки майстри не доробили.Ось там воно й затікає.І на закінчення,можливо Ви і нагріваєте руки на чужих грошах,але не потрібно судити всіх людей по собі.А мене моі сусіди знають добре,і вони мені довіряють.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця