<

Насалик часу приїхати до шахтарів немає, а «зганяти» за півмільйона на відпочинок – є, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:09 | 9.12.2016 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарів 5

Парламент підтримав пропозицію нардепа Ігоря Гузя і вчорашньому вечірньому засіданні в першому читанні прийняв законопроект щодо державної підтримки вугледобувних підприємств. Згідно з яким у держбюджеті фінансова підтримка державних вугільних шахт на покриття собівартості видобутку вугілля збільшена на 1 мільярд гривень.

«Це – не політичне питання, і немає дискусії. Шахтарям треба «протянути» руку допомоги. Це – невихід, що в Уряді та бюджетному комітеті говорять, що немає коштів. Треба шукати гроші, щоб шахтарі не голодували. Три тижні тому в мене у Нововолинську шахтарі “десятки” тиждень нічого не їли і не пили. Вони вимагали віддати їм чесно зароблені гроші. Ми – парламентарі – повинні знайти інструментарій, і щоб люди більше не допускалися до таких радикальних дій», – наголосив у своєму виступі депутат.

Ігор Гузь подякував колегам, та зокрема Михайлу Бондару, який зареєстрував законопроект на підтримку шахтарів і 31 березня ц.р., і за нього проголосували. Відповідно із цим законом на підтримку вугільної сфери у цьогорічному бюджеті було закладено 100 млн грн. «Треба шукати варіанти, де знайти ресурси. А не «футболити» закон і розповідати, що коштів немає», – зауважив він.

Волинський нардеп також наголосив на неефективній роботі вугільного міністра. «Констатую: Насалик не займається вирішенням шахтарських проблем. Я його вже півроку прошу приїхати на Волинь і поговорити з шахтарями. У нього часу на це немає, а на відпочинок «зганяти» за півмільйона в бюджетний період – час є. Це – ганьба! Прошу підтримати законопроект і нехай уряд шукає гроші».

Згідно з проектом Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» №4744 кошти підуть на покриття собівартості видобутого вугілля, у тому числі, на витрати фонду оплати праці. Ресурси передбачені державним вугледобувним підприємствам.




коментарів: 5
    • То не Носалик шахти розвалив, а місцеві керовники та ” червона” профспілка. Носалик тута непричьом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер