<

Народний депутат з Волині розповів про своє бачення реформи децентралізації студентам Східноєвропейського національного університету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 2.12.2015 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь розповів про своє бачення реформи децентралізації у конференц-залі бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Парламентар презентував новостворені територіальні громади свого виборчого округу на відкритій лекції для студентів Лесиного ВУЗу сьогодні, 1-го грудня. Ігор Володимирович повідомив, що у Володимир-Волинському районі зараз діють дві територіальні громади. За рахунок укрупнення сільських та селищних рад вже утворилися Устилузька та Зимненська територіальні громади, – повідомляє прес-служба нардепа.

«Органи місцевого самоврядування мають багато повноважень під час децентралізації. В першу чергу, це можливість самостійно розпоряджатися бюджетом» – запевнив народний депутат. Такий європейський досвід він вважає найбільш актуальним для сьогоднішнього українського суспільства.

Світовий досвід свідчить, що проблеми окремих населених пунктів не можуть повністю вирішуватися на державному рівні. Їх набагато простіше вирішувати на місцях. Усі постсоціалістичні країни пройшли шлях цієї реформи. Децентралізація дала поштовх для їх подальшого розвитку.

«Наше українське суспільство готове прийняти такі зміни. Повноваження, фінансові ресурси та повний контроль за вирішенням проблем місцевого рівня – ось що являє собою модель цієї реформи» – доповнив народний депутат Ігор Гузь.

Лекція відбулася в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з просування реформи децентралізації «Посли реформ».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер