<

Нардепи намагаються скасувати «карантин вихідного дня»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:56 | 16.11.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про рекомендацію скасування рішення Кабінету міністрів про введення «карантину вихідного дня».

Проєкт постанови з’явився на сайті Верховної Ради під №4381, – передає Громадське.

Ініціаторами проєкту постанови стали віцеспікерка парламенту Олена Кондратюк, депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, представники «Слуги народу» Олександр Корнієнко та Давид Арахамія, депутат від «Опозиційної платформи ㅡ За життя» Юрій Бойко та Ірина Геращенко від «Європейської солідарності».

«Українські підприємства і громадяни мають бути впевненими, що уряд діє в їхніх інтересах. Насамперед це нерозуміння та несприйняття так званого «карантину вихідного дня», який був запроваджений урядом без консультації з парламентом та громадянами, без якогось наукового підтвердження», ㅡ сказала Олена Кондратюк.

Водночас вона закликала представників міської влади відповідально ставитись до введення карантину:

«Сама конфронтація центру та регіонів є абсолютно руйнівною для держави».

Раніше мери низки українських міст, зокрема Тернополя, Львова та Черкас, заявили, що у цих містах не будуть вводити якісь додаткові обмеження, попри рішення уряду про «карантин вихідного дня». Окрім них, з подібними заявами виступили очільники Одеси, Рівного, Миколаєва, Луцька, Краматорська, Дніпра, Слов’янська та Мукачева.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у місті не будуть вводити «карантин вихідного дня», оскільки виконком міської ради скасував для львів’ян вихідні у суботу та неділю.

Нагадаємо, уряд запровадив “карантин вихідного дня” 11-го листопада. Влада переконана, що це допоможе врятувати медичну систему від колапсу. Такий карантин діє з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Його запровадили до кінця листопада. У ці дні можуть працювати лише продуктові магазини, автозаправки, аптеки, фінансові установи та транспорт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця