<

У трьох областях України можуть запровадити карантин через COVID-19

08:06 | 1.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
402
/ Коментарі відсутні

З настанням зимової пори в Україні зростає захворюваність на COVID-19. У трьох регіонах кількість хворих уже перевищила епідемічний поріг, там можуть запровадити обмежувальні протиепідемічні заходи.

Про це сказав головний санітарний лікар України Ігор Кузін, – повідомляє Українська правда. Життя.

За його словами, зараз територією нашої держави циркулює 14 штамів COVID-19. Захворюваність на цю недугу зростає. Так, за останній тиждень кількість хворих збільшилася на 20 %, порівняно з попереднім.

«Щотижня в Україні госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. Реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, зокрема одна дитина», – каже головний санлікар.

Серед всіх випадків захворюваності COVID-19 зараз займає до 35 %, стверджує Кузін. Майже 50 % випадків захворюваності на коронавірус і госпіталізацій припадає на дітей.

На заході та півночі України фіксують перевищення епідемічного порогу.

«У трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг. Це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні для цього періоду. Тобто, ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи», – наголосив Кузін.

Загалом від початку епідемічного сезону на грип та коронавірус перехворіли вже більше мільйона українців. Кузін закликає українців вакцинуватися.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця