<

МВС отримало ще один вертоліт від компанії Airbus: Україні мають передати 55 гелікоптерів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:36 | 11.07.2021 / Новини / /
Перегляди
246
/ 1 коментар

Авіація Міністерства внутрішніх справ у межах контракту отримала вже п’ятий вертоліт з початку 2021 року від французької компанії Airbus Helicopters. Цей гвинтокрил виконуватиме завдання з цивільного захисту на території України.

Так, ідеться про вертоліт Н-225. Він виконуватиме бойові завдання підрозділів Національної гвардії. Саме на потреби цього військового формування спрямували 4 з 5 отриманих цього року гелікоптерів, повідомила пресслужба МВС.

За словами очільника МВС Арсена Авакова, пілоти цих гелікоптерів пройшли теоретичну і практичну підготовку за кордоном. Ці вертольоти залучать до оперативного переміщення нацгвардійців на великі відстані, евакуації хворих і поранених, пошуково-рятувальних заходів та виконання інших визначених завдань.

Аваков запевнив, що контракт із компанією Airbus Helicopters на поставку 55 вертольотів успішно виконують, а до кінця 2021 року Україна отримає загалом 28 гелікоптерів у межах формування та розвитку системи авіаційної безпеки МВС. 

Загалом від Airbus Helicopters МВС уже отримало 14 гелікоптерів: 2 — для Державної прикордонної служби, 2 — для Національної поліції, 6 — для Державної служби з надзвичайних ситуацій та 4 — для Нацгвардії.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер