<

Луцьк, який увійшов до «червоної» зони, відмовляється посилювати карантин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 1.08.2020 / Новини / , /
Перегляди
36
/ Коментарі відсутні

Луцьк відмовляється посилювати карантин, попри те, що місто потрапило до «червоної» зони.

Луцька міська рада не буде приймати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів, попри те, що місто потрапило до «червоної» зони. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Він зокрема, заявив, що не зовсім розуміє правовий статус державної комісії, що ввела «карантинне» зонування країни.

Як відомо, державна комісією з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, з 3-го серпня віднесла місто Луцьк до «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

“Справжні мотиви такого рішення не зрозумулі, адже в останній час щодо статистики по рівню захворюваності на COVID-19 в місті нічого не змінилось”, – написав Ігор Поліщук.

Також він зазначив, що «червоний» рівень означає, що має бути зупинений громадський транспорт, зачинені дитячі садки, заклади громадського харчування, готелі та ін., що в свою чергу призведе до відсутності роботи й засобів для прожиття у тисяч лучан та ще більші недонадходження до міського бюджету й спричинить величезні незручності та проблеми для десятків тисяч лучан.

“Недолугі, невчасні та непрофесійні рішення щодо протидії коронавірусу й так довели країну до економічного колапсу, знищили сотні тисяч робочих місць та значно погіршили рівень життя українців й рівень економічної активності в країні”, – йдеться у дописі радника Луцького міського голови.

Зважаючи на рішення державної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, Ігор Поліщук розповів, як діятиме Луцька міська рада:

“Повідомляємо, що Луцька міська рада не буде приймати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв‘язку з вищевказаним незрозумілим рішенням. Якщо центральна влада хоче працювати по закону – нехай вводить надзвичайний стан та лише тоді зупиняє транспорт, закриває заклади та приймає інші обмеження”, – констатував Поліщук.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер