<

Знайшов і привласнив 116 боєприпасів, пістолет, снаряд та 25 г пороху: в Іваничах судили уродженця росії, який проживає у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:32 | 29.09.2022 / Іваничі, Нововолинськ / , , /
Перегляди
2492
/ 1 коментар

Уродженець росії, а наразі житель Нововолинська, який придбав і зберігав вогнепальну зброю, зокрема 116 боєприпасів, артилерійський снаряд та 25,5 грам пороху без передбаченого законом дозволу, а також переробив пістолет, обійшовся умовним терміном.

Приблизно у квітні 2022 року уродженець с. Катуніно, Приморського району, Архангельської області російської федерації знайшов, привласнив і заховав у себе вдома 116 патронів калібру 7,62х39 мм та стартовий пістолет «ZORAKI MOD.925», калібру 9 мм, який пізніше переробив, змінивши конструкцію механізму.

Окрім цього, приблизно у травні чоловік також знайшов і привласнив патрон калібру 7,62х25 мм, пакетик з чотирикомпонентно-сумішевою вибуховою речовиною пороху, масою 25,4487 г та артилерійський снаряд. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду від 21-го вересня.

Ці боєприпаси та зброю знайшли і вилучили правоохоронці зранку 4-го червня під час проведення санкціонованого обшуку в оселі уродженця росії, який наразі проживає у Нововолинську.

Відтак, проти чоловіка порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (Придбання, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу), та за ч. 1 ст. 263-1 КК України (Незаконна переробка вогнепальної зброї).

В суді правопорушник визнав свою винну та запевнив, що щиро розкаявся у скоєному.

Відтак, розглянувши всі матеріали справи, суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. Однак звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю два роки, не вчинить нового злочину.

Також зловмиснику доведеться сплатити в дохід держави 8 тисяч 495 гривень за проведення судових експертиз.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер