<

Забрав унітаз та здер ламінат: як священник упц мп звільняв парафіяльний будинок у селі Біличі Литовезької громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 10.02.2023 / Іваничі / , /
Перегляди
33595
/ коментарів 15

Мешканці села Біличі Литовезької громади, що у Володимирському районі розповіли подробиці переходу Свято-Михайлівського храму в користування релігійної громади Православної церкви України. Священник УПЦ мп, звільняючи парафіяльний будинок, забрав з собою туалет, котел, світильники та навіть здер ламінат.

Як розповів БУГу священник Свято-Михайлівського храму Василь Міськевич, якого призначили після переходу до ПЦУ, місцевому представнику УПЦ мп Павлу Мельнику сказали звільнити будинок, оскільки він належить парафіяльній громаді.

Було обумовлено термін, що у квітні 2022 року священник ПЦУ мп протягом трьох днів повинен звільнити парафіяльний дім, що знаходиться біля храму. Павло Мельник таки стримав обіцянку та виселився у вказаний термін, проте не віддав громаді ключі до будинку, посилаючись на те, що ніби-то їх загубив.

Релігійна громада Православної церкви України в присутності правоохоронців була змушена зламувати двері. Коли ж священнику ПЦУ вдалось потрапити до парафіяльного будинку, усі були здивовані вчинком попередника. У приміщенні був відсутній котел, світильники, унітаз та навіть зірваний ламінат. Колишній священник Павло Мельник з будинку виніс все майно, зокрема й те, яке належало релігійній громаді.

Нагадаємо, що 27-го лютого 2019 року у клубі села Біличі Литовезької ОТГ відбулися парафіяльні збори, на яких місцеві жителі проголосували за перехід до ПЦУ.

Прихожани Свято-Михайлівської церкви майже одноголосно вирішили перейти до ПЦУ. Із 91 присутніх на зборах 90 проголосували “За” перехід, 1 утримався.

Уже 26-го вересня 2020 року на території Свято-Михайлівського храму стався конфлікт між прихожанами ПЦУ та УПЦ. Одні хотіли потрапити до храму, інші їх не пускали. На місці події були присутні працівники поліції. Вони опечатали храм до рішення суду.

13-го листопада 2020 року будівлю Свято-Михайлівського храму в селі Біличі Іваничівського району передали в користування релігійній громаді Православної церкви України. Відповідне розпорядження видали у Волинській ОДА.

У документі йдеться, що культову споруду, пам’ятку архітектури місцевого значення (охоронний № 140-ВЛ), яка розташована у селі Біличі Іваничівського району Волинської області, передають у постійне безоплатне користування для релігійних потреб Свято-Михайлівській релігійній громаді Православної церкви України села Біличі. Розпорядження видане на звернення настоятеля місцевої Свято-Михайлівської релігійної громади Православної церкви України.

Священник Василь Міськевич також розповів журналістам, що представника УПЦ мп лише 8-го лютого цього року вдалось виписати з будинку, оскільки самостійно він цього робити не збирався.




коментарів: 15
  1. А чому він мав залишати все що сам придбав скотам-стерв’ятникам, в яких нічого святого?

  2. Якщо людина то всьо купляла, то чому має залишати. Тре вияснити, скільки років там жив. Якщо більше 10 чи 15, то міг приватизувати за набувальною давністю. Виганяти ближнього з хати, то не зовсім по християнськи. Буг, не виконуйте вказівки недолугі. Завтра громада вирішить у вашу хату заселити Петра чи Івана…і усьо…

  3. Я знаю того московського священика. Років зо 10-15 тому, у НВ ПК на конкурсі парафіяльних церковних хорів, він заспівав “Боже царя храни!” Всі присутні в залі були шоковані. Проте, брехати і красти майно церковної громади, замість смиренності, покірності, любові до ближнього свого та відсутності гордині, як нас вчать Заповіді Божі та Біблія – це вище мого розуміння. Та ще й священику церкви сусідньої держави.

  4. Цікаво, він що, десь працював і має трудову книжку? Це майно куплено за гроші парафіян і йому не належить, і крапка

    • Так,працював,більше 40 років на благо громади.Не знаю,як воно мало би бути-служить священник десятки років,живе із сім’єю в будинку,а потім-раз і його виганяють на вулицю….За гроші парафіян,так…бо то є така специфіка взаємин громади та священнослужителя.Просто,спробуйте себе поставити на місце людини,яку через 40 років витурили з житла….

  5. Отець Павло хрестив мого старшого сина,хоч ми і не жили в Біличах,але любили ходити до церкви в село і значною мірою саме завдяки отцю Павлу,він у тій церкві прослужив громаді більше 40 років,до нього на службу їздили з Нововолинська…Знаю його як чудову людину і хорошого священника.Знаю,що ще не народилась людина,яка б усім догодила та усім подобалась-Іісус Христос теж був гонимий, хоча я не порівнюю,а лише алегорію проводжу…Усі ми за свої вчинки та помисли несемо власну відповідальність,тому,найперше потрібно самому чинити по-людськи і по-Божому.В деталі не вдаватимусь,та й думки різні мають право на існування,але, можна було б після стількох років служби не очерняти особу священника,якому більшість із очерняющих з усмішкою руки цілували,не будьте двуликими-усе ж повертається.

    • “Чудова людина і хороший священник”, зміг би так, насамкінець, такими діями, опустити себе?
      (Жити 40 літ або більше, рожевими окулярами – набагато легше, ніж сприймати викриту, важку реальність).

  6. Тому попові ДНК робити не треба: і так ясно шо в нього тече бурятська недолуга кров :)

  7. Скільки ще бидла фанатичного , прокацапського в нашій державі ,воно відразу побігло б до загарбників ,якби ця чортівня прийшла на нашу територію ,на сході так і відбулося .

  8. Я розумію, можливо котла купував, забрав, але ламінат, розетки видирати то дурдом і ницість. Ну а з унітазом все ясно, якась пристрасть в москалів до туалетів. Чи то талісмани чи що? Добре що росія з Білич потрохи йде… ще б швише з України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця